aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Γκολ και στο ΓΣΠ για την πρόκριση!

Απόλλων: Γκολ και στο ΓΣΠ για την πρόκριση!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η νίκη στον πρώτο αγώνα, έστω με το στενό 1-0, δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Απόλλωνα για να φτάσει στην πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοικτά, γι’ αυτό και οι κυανόλευκοι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ για να υπερασπιστούν τη νίκη που σημείωσαν πριν από μία εβδομάδα και να περάσουν στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα έχουν ως πρώτιστο στόχο να μη δεχθούν γκολ. Η πρόθεση του Σωφρόνη Αυγουστή είναι οι ποδοσφαιριστές του να κλείσουν διαδρόμους προς την εστία του Μολ και να επιτεθούν με όλες τους τους δυνάμεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα της Λεμεσού διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις. Λογικά, ο Απόλλων θα δεχθεί πίεση από τον αντίπαλο και θα υπάρξουν χρονικά διαστήματα που θα χρειαστεί να είναι συγκεντρωμένοι και ψυχωμένοι οι ποδοσφαιριστές του. Η τακτική είναι μέρος της επιτυχίας, όμως δεν φτάνει στο ποδόσφαιρο για να πάρει μια ομάδα αυτό που θέλει. Η λογική λέει πως ο προπονητής θα παρατάξει την ομάδα με τον σχηματισμό 3-4-3. Μπορεί όμως, με τις επιλογές που έχει σήμερα στη διάθεσή του, να ακολουθήσει κάτι διαφορετικό.

Πλην του Μάρκοβιτς και του Γιούστε, οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και είναι από τις λίγες φορές φέτος που θα πάει σε κρίσιμο παιχνίδι με αυξημένες επιλογές. Είναι θετικό για τους κυανόλευκους πως και αυτοί που αποκτήθηκαν προσφάτως άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Πλην του Μπένσοπ, ο οποίος σκόραρε και στους δύο αγώνες που χρησιμοποιήθηκε (πέτυχε το γκολ με τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο παιχνίδι και άλλο ένα στη νίκη επί του Εθνικού με 3-1), και του Γιούστε οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Τόσο ο Ματέι όσο και ο Ντένιτς.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αυγουστή, οι ενδείξεις αναφέρουν πως μπροστά από τον Μολ θα είναι οι Ενσούε, Σελίμοβιτς και Σάλαϊ. Στα άκρα θα είναι ο Πέδρο με τον Αγκίρε και στη μεσαία γραμμή ο Σατσέτι με τον Παπουλή ή τον Περέιρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπένσοπ και δεξιά ο Γιαννιώτας. Αν ξεκινήσει ο Περέιρα ως κεντρικός μέσος, ίσως δούμε τον Παπουλή να κινείται από τα αριστερά και να εναλλάσσεται με τον έμπειρο Αργεντινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ