aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Για να πάρει φρέσκος το τρίποντο

Απόλλων: Για να πάρει φρέσκος το τρίποντο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Απόλλωνα στο σημερινό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (17:00) και ο Σωφρόνης Αυγουστή ετοιμάζει αλλαγές, με στόχο να παρουσιαστεί όσο το δυνατό καλύτερη και ουσιαστικότερη η ομάδα του. Οι κυανόλευκοι απέφυγαν τον αποκλεισμό στο κύπελλο και συνεχίζουν στον θεσμό, όμως μέχρι τους δύο αγώνες που θα δώσουν με την ΑΕΛ για την ημιτελική φάση θα πρέπει να διορθώσουν πολλά.

Η βελτίωσή τους δεν έχει όμως μόνο σχέση με το κύπελλο, καθώς είναι προ των πυλών τα παιχνίδια στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να καταθέσει όλες τις δυνάμεις του, τόσο στο σημερινό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, όσο και στους αγώνες της τελικής φάσης. Θα είναι όλα ντέρμπι και θα κρίνουν την τελική κατάταξη.

Εκτός πλάνου για το παιχνίδι στο «Αμμόχωστος» θα είναι λόγω καρτών οι Πέδρο και Σάλαι, ενώ είναι πιθανό να προφυλαχθεί ο Χ. Κυριάκου. Ο Γιαννιώτας, που τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σήμερα και η ποινή του θα αρχίσει από την επόμενη αγωνιστική με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Νέα Σαλαμίνα, που είναι λαβωμένη από τον αποκλεισμό της από το κύπελλο, όμως διατηρεί πιθανότητες για είσοδο στην εξάδα και θα δώσει τα πάντα για να κερδίσει τον αγώνα. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση από πλευράς των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα.

Άλλωστε, οι βαθμοί είναι απαραίτητοι για να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να μη χάσει την επαφή του με τους πρωτοπόρους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θα παρατάξει σήμερα τον Δημητρίου κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Γιούστε, Σελίμοβιτς και Αντωνιάδης θα είναι η τριάδα στην άμυνα. Δεξιά θα είναι ο Ενσούε και αριστερά ο Αγκίρε. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Σατσέτι και Ματέι, ενώ τον Μπένσοπ θα είναι στην κορυφή, με τους Γιαννιώτα και Παπουλή να είναι στις πτέρυγες.

Ο Αυγουστή θα έχει στη διάθεσή του  τους Ντένιτς, Πίττα και Σαρδινέρο, οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρεθούν και στο αρχικό σχήμα. Καλύτερα είναι και ο Μάρκοβιτς, ο οποίος υπολογίζεται για τα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα πλησιάζει η μέρα επιστροφής του Γκακπέ, ενώ με τις αλλαγές στις ημερομηνίες των ημιτελικών στο κύπελλο με την ΑΕΛ, αναμένεται πως θα είναι στη διάθεση του προπονητή του και ο Μολ.

Αυτό που χρειάζεται ο Απόλλων για τη συνέχεια είναι νίκες που θα βοηθήσουν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές και θα δώσουν παράλληλα την ευκαιρία στην ομάδα να μην χάσει την επαφή της με τις ομάδες του τίτλου. Μπορεί να είναι μακριά από την πρώτη θέση, όμως αναμένεται πως θα χαθούν αρκετοί βαθμοί στα ντέρμπι και το μόνο που έχουν να κάνουν στην ομάδα της Λεμεσού, είναι να βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ