aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Φουριόζος μεν, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο!

Απόλλων: Φουριόζος μεν, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν εξαρτάται η τύχη του Απόλλωνα μόνο από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, όμως τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του τίτλου θα τις κυνηγήσει μέχρι τέλους. Η μεγάλη του νίκη επί της Ανόρθωσης έχει δημιουργήσει άκρατο ενθουσιασμό και σήμερα στη Λάρνακα μοναδικός στόχος είναι το «διπλό», που αν το πάρουν θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Αν η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κερδίσει την ΑΕΚ, θα παρατείνει την προσπάθειά της για την κατάκτηση του τίτλου.

Η φοβερή εμφάνιση και η τεράστια νίκη επί της Ανόρθωσης, δεν παρασύρει κανέναν από τους κυανόλευκους της Λεμεσού. Άλλο παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη, εντελώς διαφορετικό το απογευματινό με την ΑΕΚ. Το θετικό για τον Απόλλωνα είναι πως βγάζει σπιρτάδα και ουσία σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει και σήμερα να αξιοποιήσει τα καλά του διαστήματα και παράλληλα να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, θα μπορεί να ελπίζει πως η νίκη θα του χαμογελάσει.

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και ο Απόλλων θα ποντάρει στην ταχύτητα των επιθετικών του. Ο Σαρδινέρο και ο Πίεχ θα είναι τα ισχυρά ατού του Απόλλωνα στην επίθεση. Ο Παπουλής θα δίνει βοήθειες και στη μεσαία γραμμή, ενώ πολλά στηρίζουν οι κυανόλευκοι και στον Πέδρο με τα εκπληκτικά ξεπετάγματά του, όταν η μπάλα κινείται στην αντίπαλη εστία.

Ο τελευταίος διανύει περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης και ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι τα έκανε όλα. Το πιο πιθανό είναι πως αντί ως ακραίος φορ, θα ξεκινήσει δίπλα από τον Κυριάκου στο κέντρο, έχοντας εντολές να βγαίνει και από τα πλάγια, από όπου ξέρει να κάνει καλή δουλειά. Ο Ντα Σίλβα πήρε ανάσες στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, όμως σήμερα η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη.

Ο προπονητής δεν έχει τους Σατσέτι και Μαγκλίτσα στη διάθεσή του. Πρόκειται για δύο βασικές μονάδες, όμως στη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, όποιοι και αν αγωνιστούν αναμένεται πως θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν την ΑΕΚ. Το πιο πιθανό είναι πως ο Ντα Σίλβα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και ο Παπουλής θα μεταφερθεί στο επιθετικό άκρο. Ο Πέδρο θα πάρει θέση στον άξονα μαζί με τον Κυριάκου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα της άμυνας ο Στυλιανού και ο Γκόμες. Ο Ρομπέρζ με τον Βινίσιους θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Κυριάκου, Πέδρο και Ντα Σίλβα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Πίεχ και στα «φτερά» ο Σαρδινέρο και ο Παπουλής. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε και τον Σέρζιο στο αρχικό σχήμα ή τον Σεμέδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ