aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: Φαβορί με απαιτήσεις, βασικός ο Γιαννιώτας

Aπόλλων: Φαβορί με απαιτήσεις, βασικός ο Γιαννιώτας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: ο Απόλλων απόψε (ΓΣΠ, 20.00) είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, για την πρόκρισή του στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Άλλωστε, δεν είναι μόνο τα γκολ που σημείωσαν στη Μαριούπολη οι Ιωάννης Πίττας και Εμίλιο Σελάγια, που χωρίζουν τις δύο ομάδες, καθώς η κυπριακή ομάδα είναι ποιοτικά καλύτερη από τη λιθουανική.

Αυτό που μένει να κάνει απόψε, είναι να ανεβάσει λίγο περισσότερο τις στροφές της για να προσφέρει και θέαμα, καθώς και για να αποδείξει πως ο χρόνος εργάζεται υπέρ της. Ο Απόλλων άλλωστε θέλει να παρουσιαστεί πιο πειστικός σε σχέση με το προηγούμενο ματς, στέλνοντας και μηνύματα στους φίλους του για τη συνέχεια της σεζόν.

Προς το παρόν, το μυαλό των ποδοσφαιριστών και του Σωφρόνη Αυγουστή είναι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Θέλοντας ασφαλώς να περάσουν από τέσσερις αντίπαλους και να προκριθούν και πάλι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε σχέση με τον αγώνα στη Λιθουανία, ο τεχνικός του Απόλλωνα θα προβεί σε κάποιες αλλαγές. Ο Γιαννιώτας, που δεν είχε αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τη στρατιωτική του θητεία στον ελληνικό στρατό, θα πάρει πιθανότατα θέση βασικού. Ένα μικρό και όχι σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στον Γιούστε, ίσως τον κρατήσει εκτός αποστολής. Εκτός πλάνου είναι και ο Σελίμοβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Χάμπος Κυριάκου δεν είναι ακόμη έτοιμος, σε αντίθεση με τον Περέιρα, ο οποίος θα είναι στον πάγκο της ομάδας του.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μολ και στα άκρα της άμυνας οι Πέδρο και Βασιλείου. Ο Μπεσάτ πήγε καλά στο πρώτο παιχνίδι, όμως θα μείνει μάλλον στον πάγκο για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Κύπριος διεθνής. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σάλαϊ με τον Ουεντραόγκο, σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Γιούστε. Στη μεσαία γραμμή, ο Σατσέτι, ο Μάρκοβιτς και ο Παπουλής είναι ακλόνητοι στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Σελάγια και στις πτέρυγες ο Γιαννιώτας με τον Πίττα. Είναι σίγουρο, πως και πάλι σε κάποια φάση του παιχνιδιού, θα δοθεί χρόνος συμμετοχής στους Γκακπέ και Αγκίρε, για να αυξήσουν τον χρόνο προετοιμασίας και προσαρμογής τους στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ