aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Επτά ματς σ’ ένα μήνα!

Απόλλων: Επτά ματς σ’ ένα μήνα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με την ΑΕΛ πραγματοποίησε την απόλυτη εμφάνιση. Δύναμη, πάθος, ποιότητα, αποτελεσματικότητα. Ο Απόλλων επικράτησε με το ευρύ 3-0, ενώ μία βδομάδα πριν, αν και είχε την υπεροχή, δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ανόρθωση χάνοντας με 2-1 στο Τσίρειο. Από τα δύο τελευταία αποτελέσματα, βάζοντας στην εξίσωση και το 1-1 με τη Δόξα, εξάγεται το συμπέρασμα πως ο κίνδυνος απώλειας βαθμών παραμονεύει και τίποτε δεν είναι εξασφαλισμένο.

Ο Απόλλων μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά λόγω εμπειρίας και ποιότητας, όμως θα πρέπει να καταθέτει σε κάθε αγώνα θετική ενέργεια γα να πετυχαίνει τον στόχο του. Και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι σημαντική και αν δεν είναι με το μέρος του ίσως κοστίσει. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη, καθώς η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μέχρι τα Χριστούγεννα ο Απόλλων έχει μια σειρά δύσκολων αγώνων: 24 Νοεμβρίου με την Αλκή στο Τσίρειο, 29 Νοεμβρίου με τη Λάτσιο στο ΓΣΠ, 3 Δεκεμβρίου με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, 8 Δεκεμβρίου με το Παραλίμνι στο «Τάσος Μάρκου», 13 Δεκεμβρίου με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, 17 Δεκεμβρίου με την ΑΕΚ στο Τσίρειο και 22 Δεκεμβρίου με την Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Κάθε τέσσερις μέρες θα δίνει και ένα παιχνίδι. Από τη στιγμή που στην Ευρώπη ο στόχος της πρόκρισης έκανε φτερά, θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα για να εξασφαλίσει το μέγιστο βαθμολογικό όφελος. Έχει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο στόχος είναι να πάρει το απόλυτο των βαθμών. Με την καλύτερη δυνατή διαχείριση, ο Απόλλων μπορεί να κάμψει την αντίσταση κάθε αντιπάλου. Αν, μάλιστα, κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας και την ΑΕΚ στο Τσίρειο, θα κάνει σημαντικό βήμα για να βρεθεί πριν το τέλος του χρόνου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η αισιοδοξία πηγάζει και από τον πλουραλισμό που παρατηρείται στο σκοράρισμα. Στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Απόλλων έχει πετύχει 23 γκολ, τα πιο πολλά από κάθε άλλη ομάδα. Πιο σημαντικό όμως είναι πως επιτεύχθηκαν από δέκα ποδοσφαιριστές. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι ο Περέιρα, που έχει πετύχει 7 τέρματα, ενώ με 3 ακολουθεί ο Ζελάγια. Από 2 γκολ έχουν οι Παπουλής, Μπρου, Γιούστε και Μάγκλιτσα και από ένα οι Καραγιόλ, Σκέμπρι, Σαρδινέρο και Βασιλείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ