aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Επιστροφή στη βάση, μετεγγραφές και Ρομπέρζ

Απόλλων: Επιστροφή στη βάση, μετεγγραφές και Ρομπέρζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο η αποστολή του Απόλλωνα και όλοι στις τάξεις του σκέφτονται πλέον τον πρώτο αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας για το Γιουρόπα Λιγκ, που θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου. Οι κυανόλευκοι, όπως και την περασμένη σεζόν που αναμετρήθηκαν με τη Στούμπρας, θα βρεθούν στη Λιθουανία για την πρώτη τους ευρωπαϊκή αναμέτρηση και, μέσα από τους φιλικούς αγώνες που έχουν δώσει στην Αυστρία, έδειξαν θετικά στοιχεία.

Ποτέ φυσικά τέτοια περίοδο καμιά ομάδα δεν φτάνει σε επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, όμως για τις ανάγκες της πρώτης αναμέτρησης, ο Απόλλων είναι σχετικά σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από εβδομάδα σε εβδομάδα, όλα αναμένεται πως θα είναι καλύτερα και οι ποδοσφαιριστές, αποκτώντας πιο καλή φυσική κατάσταση, θα είναι σε θέση να αποδώσουν καλύτερα για να κερδίσουν και περισσότερα.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή θα έχει και πάλι υψηλούς στόχους σε Κύπρο και Ευρώπη, ενώ είναι ανοικτές ακόμη άλλες δύο θέσεις στο ρόστερ. Πέρα από το αγωνιστικό, απασχολεί και το κεφάλαιο των μετεγγραφών. Θα αποκτηθεί ένας μέσος και ένας σέντερ φορ, ενώ αναμένουν και το ξεκαθάρισμα με την υπόθεση του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Γιατί αν οριστικοποιηθεί η έξοδος του Γάλλου από τον Απόλλωνα, είναι σίγουρο πως θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος κεντρικός αμυντικός.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ έχει σχεδόν καταλήξει στους έντεκα που υπολογίζει. Ο Μολ έχει εξασφαλισμένη τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ για την αμυντική γραμμή είναι επικρατέστεροι οι Πέδρο, Γιούστε, Σελίμοβιτς και Βασιλείου. Στη μεσαία γραμμή έχουν προβάδισμα οι Σατσέτι, Μάρκοβιτς και Παπουλής, ενώ στην επίθεση πιο έτοιμοι από τους υπόλοιπους είναι οι Πίττας, Σαρδινέρο και Σελάγια. Κοντά αυτούς υπολογίζει και στους Μπεσάτ, Περέιρα, Ουεντραόγκο και Αγκίρε. Αυτές οι επιλογές αφορούν στα πρώτα παιχνίδια, για τον 1ο και 2ο προκριματικό γύρο, γιατί στη συνέχεια κάποια πράγματα διαφοροποιούνται.

Ο Απόλλων δεν έχει πάρει κάποιον τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια και ο στόχος είναι να μην τριτώσει το κακό. Υπάρχουν λόγοι και αιτίες, ειδικά για τις απώλειες της σεζόν που πέρασε, όμως αρχίζουν τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και πίστη πως η τύχη θα είναι φέτος με το μέρος τους. Στα θετικά της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας είναι πως η προετοιμασία διεξάγεται κάτω από ιδανικές συνθήκες και αυτό που μένει είναι να συνεχίσουν πιο πεισμωμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ