aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έπεσε στην παγίδα, αλλά…

Απόλλων: Έπεσε στην παγίδα, αλλά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων αδίκησε τον εαυτό του στο προχθεσινό ματς με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (0-1) και αυτό δεν είναι υπερβολή. Είχε την ευκαιρία να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται, οι οποίες ηττήθηκαν το Σαββατοκύριακο, αλλά την έχασε.

Σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο με φλύαρη υπεροχή, χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 43’ με τον Παπουλή. Στη συνέχεια έπεσε στην παγίδα της αντιπάλου του, ώσπου δέχθηκε το γκολ (72’), αλλά και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή δεν είχαν καθαρό μυαλό για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Απόλλων αγωνιζόταν προχθές τελευταίος από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και οι ποδοσφαιριστές του γνώριζαν πως με δύο νίκες, μία προχθές και άλλη μία αύριο, πόση δυναμική θα αποκτούσαν. Δεν κέρδισαν, αλλά είναι «παρήγορο» πως και οι άλλοι δεν νίκησαν, οπόταν έμειναν εκεί που ήταν μετά την ήττα από την ΑΕΛ. Οι κυανόλευκοι «έγραψαν» δύο συνεχόμενες ήττες, κάτι που προκάλεσε προβληματισμό.

Η μαζική και αποτελεσματική άμυνα των αντιπάλων του ήταν εμπόδιο ασφαλώς, όμως γενικά η δραστηριότητα των κυανόλευκων ήταν περιορισμένη. Ήταν πίσω σε απόδοση οι Παπουλής και Πέδρο, ο Μπένσοπ είχε περιορισμένη δράση (όπως και στο ματς με την ΑΕΛ), ενώ μέτριοι ήταν οι Ντένιτς, Αγκίρε και Ματέι.

Όπως και να έχει, το ματς χάθηκε, αλλά η ομάδα της Λεμεσού έχει την ευκαιρία αύριο να διορθώσει κάπως τη ζημιά. Αν κερδίσει την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» (17:00), στο παιχνίδι που θα συνεχιστεί από το 2’, λεπτό της διακοπής του στις 21 Δεκεμβρίου (0-0), θα μετριάσει την απογοήτευση και θα μειώσει τις αποστάσεις. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στο -5 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, στο -3 από την Ομόνοια και θα είναι ισόβαθμος με τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει τους έντεκα, τους οποίους είχε παρατάξει στο παιχνίδι που είχε διακοπεί στο 3’ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Η σύνθεση του Απόλλωνα εκείνο το Σάββατο αποτελείτο από τους Μολ, Πέδρο, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Αντωνιάδη, Σατσέτι, Αγκίρε, Παπουλή, Πίττα, Σαρδινέρο και Γιαννιώτα.

Καλή ενδεκάδα, αλλά στον πάγκο από τους έμπειρους θα είναι μόνο οι Γιούστε, Βασιλείου και Περέιρα. Οι άλλοι αναπληρωματικοί είναι οι νεαροί Φλουρής, Τσολάκης, Ανδρέου και Χαραλάμπους. Ο Σάλαϊ, πιθανό να μην τα καταφέρει να δώσει το «παρών» του, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση. Αν τελικά δεν αρχίσει ο Ούγγρος, τη θέση του θα πάρει ο Γιούστε, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα χαθεί πολύ νωρίς μια αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ