aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Ένας φτωχός και μόνος καουμπόι

Απόλλων: Ένας φτωχός και μόνος καουμπόι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θα μπορούσε να ήταν αγγελία σε εφημερίδα: «Έχει χαθεί ο Απόλλων που έσκιζε τα αντίπαλα δίκτυα τις προηγούμενες σεζόν. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι να μας ειδοποιήσει». Εφτά γκολ σε έξι αγωνιστικές μετρά προς το παρόν, συγκομιδή πενιχρή για ομάδα υψηλών στόχων και χρειάζεται βελτίωση επειγόντως για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Μακριά από το Τσίρειο… υποφέρει

Άσχετη με το θέμα δεν μπορεί να είναι η μοναξιά του Εμίλιο Σελάγια (φωτό δεξιά, κέντρο) στη θέση του σέντερ φορ. Ο Αργεντινός αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν, που υπήρχαν πλούσιες επιλογές όπως π.χ. ο Άντον Μάγκλιτσα.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Συγκομιδή που τον παίρνει πίσω (στατιστικό)

Ο Σελάγια σκόραρε τρεις φορές στο τρέχον πρωτάθλημα, άλλες τόσες ο ακραίος επιθετικός Γιάννης Γιαννιώτας, ενώ μία φορά είδε δίκτυα ο επίσης εξτρέμ Σερζ Γκακπέ. Το θέμα είναι ότι ο βασικός σέντερ φορ των κυανόλευκων… δεν έχει δικαίωμα απουσίας.

Τουλάχιστον, όχι όσο δεν πείθει ο νεοαποκτηθείς Άγγλος φορ Ντάνιελ Καρ (φωτό αριστερά). Ο πρώην επιθετικός της Σάμροκ Ρόβερς περιορίστηκε σε δύο συμμετοχές των 71 λεπτών συνολικά. Ακόμα και όταν ήταν απών ο Αργεντινός φορ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (1-3), ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Ιβάν Βουκομάνοβιτς, προτίμησε να μεταθέσει στην κορυφή τον Γκακπέ.

Αν λοιπόν ο Σωφρόνης Αυγουστή αποφασίσει να εμπιστευτεί περισσότερο τον Καρ, ίσως αποδείξει ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου, δίνοντας τέλος στη μοναχική παρουσία του Σελάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Διαφορετικά, το στοίχημα είναι να αντέξει ο Αργεντινός ώς τον Ιανουάριο, όταν οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Ελπίζοντας ασφαλώς ότι το… τρένο του πρωταθλήματος δεν θα απομακρυνθεί μέχρι τότε ακόμη πιο επικίνδυνα.

Βέβαια, εξίσου μεγάλο κεφάλαιο με την έλλειψη άλλων σέντερ φορ, αποτελεί και η απουσία κλασικού επιτελικού, ο οποίος θα βοηθήσει τους κυανόλευκους να γίνουν πιο απειλητικοί στην αντίπαλη περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ