aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Εναλλαγή συναισθημάτων

Απόλλων: Εναλλαγή συναισθημάτων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πώς αλλάζουν, αλήθεια, τα συναισθήματα. Μετά το 6-0 του Απόλλωνα επί της Ανόρθωσης στο κύπελλο, ο ενθουσιασμός βρισκόταν στα ύψη, αλλά η ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ έφερε κατήφεια και απογοήτευση. Οι κυανόλευκοι αίφνης βρέθηκαν στο πλην 7 από την κορυφή και στα τρία παιχνίδια που απομένουν, μόνο με θαύμα μπορούν να βρεθούν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η μόνη πιθανή πλέον διέξοδος για να κλείσει τη σεζόν με τίτλο ο Απόλλων είναι ο θεσμός του κυπέλλου. Και σήμερα, απέναντι στην Ανόρθωση, στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 24ης Μαΐου. Το 6-0 της περασμένης Τετάρτης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ποιος θα περάσει στον τελικό.

Με βάση και την πίεση του αγωνιστικού προγράμματος, το πιο πιθανό είναι πως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα παρατάξει μια ενδεκάδα με αλλαγές. Θα επιχειρηθεί ένα rotation, απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών ήταν πιεστικό, ενώ ακολουθεί και το παιχνίδι με την Ομόνοια, την Κυριακή. Μέσα σε ενενήντα λεπτά, όσο θα διαρκέσει το σημερινό παιχνίδι, ο Απόλλων καλείται να παρουσιαστεί φρέσκος και να πάρει πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης.

Υπάρχει πίκρα από την ήττα τους από την ΑΕΚ, την οποία με τίποτε δεν ήθελαν οι κυανόλευκοι, καθώς στόχευαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Με την ΑΕΚ, μετά από αρκετό διάστημα, ο Απόλλων παρουσιάστηκε χωρίς ρυθμό και ήταν πίσω από το γνωστό του πρόσωπο. Φάνηκε μια κούραση, δικαιολογημένη από τους έντονους ρυθμούς των τελευταίων μηνών. Παρόλα αυτά ο έπαινος για την εξαιρετική προσπάθεια και αντεπίθεση των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Λεμεσού δεν αναιρείται. Πραγματοποίησαν φοβερά παιχνίδια, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, όμως με την ΑΕΚ τους βγήκε όλη η καταπόνηση.

Η χρονιά όμως δεν τελείωσε και στα τρία παιχνίδια που απομένουν, συν ο σημερινός επαναληπτικός ημιτελικός με την Ανόρθωση και ο τελικός του κυπέλλου είναι τα ματς στα οποία καλούνται να δείξουν χαρακτήρα.

Μετά το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου, ο Απόλλων θα βρει απέναντί του την Ομόνοια, την Κυριακή στο Τσίρειο. Μετά θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στο ΓΣΠ για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Η προσπάθεια των κυανόλευκων του Σωφρόνη Αυγουστή στους τρεις εναπομείναντες αγώνες είναι να πάρουν εννέα βαθμούς και αν δεν προλάβουν τον τίτλο, τότε να ελπίζουν πως θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Με βάση το πρόγραμμα που έχουν μπορούν να το καταφέρουν. Παράλληλα θα επιδιώξουν το σερί με νίκες για να πάνε στον τελικό του κυπέλλου με την καλύτερη διάθεση και ψυχολογία. Τίποτε δεν τέλειωσε με την ήττα στο «ΑΕΚ Αρένα», άλλωστε τα σκυμμένα κεφάλια δεν αρμόζουν στον φετινό Απόλλωνα, όπως λένε οι άνθρωποί του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ