aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έλεγχος, άσκηση πίεσης και φάσεις

Απόλλων: Έλεγχος, άσκηση πίεσης και φάσεις

Με τη φόρα του από τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων θα δώσει σήμερα άλλη μια «μάχη», αυτή τη φορά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με αντίπαλο την Ανόρθωση. Στόχος του η νίκη που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει με καλύτερη ψυχολογία τα ντέρμπι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού γνωρίζουν τη σημασία της νίκης και θα τα δώσουν όλα για το «διπλό». Μετρούν απουσίες, όμως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως έχουν το βάθος επιλογών για να τις καλύψουν επάξια χωρίς να χάσουν από τη δυναμική τους. Εκτός πλάνου είναι οι Ρομπέρζ, Σατσέτι, Μαγκλίτσα και Σαρδινέρο. Εκτός ίσως μείνει και ο Πελαγίας, ενώ ο Γκόμες είναι αμφίβολος.

Σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό, αυτό που έχει σημασία για τον Απόλλωνα είναι να παρουσιάσει ένα μαχητικό σύνολο, όπως μας έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια. Το πνεύμα του νικητή το έχει, όμως εκείνο που έχει σημασία, όπως τόνισε η τεχνική ηγεσία, είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν σε άλλη μια νίκη, πολύ ωφέλιμη ενόψει των πλέι οφ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, όπως σε κάθε ματς, έδωσε σύνθημα νίκης στους ποδοσφαιριστές του και από τον πάγκο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε η ομάδα του να έχει το πάνω χέρι.

Οι παίκτες της ομάδας της Λεμεσού καλούνται να καταθέσουν πάθος, να είναι προσεκτικοί και να κάνουν ό,τι και στα προηγούμενα παιχνίδια: να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να κυκλοφορήσουν την μπάλα με τον τρόπο που θα τους φέρει πιο κοντά στο σκοράρισμα.

Οι κυανόλευκοι θα χρησιμοποιήσουν και σήμερα τη γνωστή συνταγή της άσκησης πίεσης στους αντίπαλους αμυντικούς, με στόχο να τους αναγκάσουν να κάνουν λάθη, τα οποία να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν.

Θα χρειαστεί τρέξιμο από τους μέσους για να επιβληθούν και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Σεμέδο θα πάρει φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, με τον Κυριάκου να παραμένει ως κεντρικός αμυντικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ