aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Εκεί που δεν… έφτανε το χέρι του

Απόλλων: Εκεί που δεν… έφτανε το χέρι του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άϊντραχτ ήταν και πάει. Ο Απόλλων το πάλεψε, αλλά ήταν αδύνατο να πάρει βαθμό από τους Γερμανούς. Θα μπορούσε να κλέψει κάτι, όπως ανέφερε στο τέλος του αγώνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή, αλλά, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή της κυπριακής ομάδας, αφού η διαφορά κλάσης και ποιότητας φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού.

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, στο αστείο γκολ που δέχτηκε ο Βάλε στο 13’ από τον Κόστιτς και στην κεφαλιά του Χάλερ στο 32’. Σε εκείνο το σημείο είχαν όλα κριθεί και ο Απόλλων, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ανασυνταχθεί, κάτι που έγινε σε κάποιο βαθμό, αλλά το παιχνίδι στο κατάμεστο «Commerzbank-Arena»  δεν ήταν  για τα «μέτρα» του. Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά οι Γερμανοί ήταν άλλη κλάση και η άμυνα βρέθηκε και άλλες φορές εκτεθειμένη.

Η εμπειρία ήταν φανταστική και κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να τη ζήσει. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατό, αλλά είπαμε και πιο πάνω, πως το παιχνίδι με την Άϊντραχτ, ήταν πέραν των δυνατοτήτων των δευτεραθλητών μας. Ανήκει στο παρελθόν και πλέον οι κυανόλευκοι άρχισαν να σκέφτονται την αναμέτρηση με τη Δόξα, που θα γίνει μεθαύριο στο Μακάρειο. Τόσο πριν, μα και τώρα που τέλειωσε ο αγώνας στη Φρανκφούρτη, αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όλες οι εμπειρίες στην Ευρώπη και κυρίως οι καλές εμφανίσεις, θέλουν να εξαργυρωθούν με την κατάκτηση του τίτλου. Ξεκάθαρες και οι δηλώσεις του Σωφρόνη Αυγουστή:  «Παίξαμε με μια φορμαρισμένη ομάδα, αλλά ήρθαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μας πρέσαραν καλά, αλλά ήρθαμε να απολαύσουμε το παιχνίδι. Είδαμε πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο. Τόσος κόσμος στο γήπεδο, τέτοιες εικόνες θέλουμε να βλέπουμε και στα γήπεδα της Κύπρου. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που ήταν άψογος και τον ευχαριστούμε. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Θα χτίσουμε σε αυτές τις εμπειρίες, είναι μία μόνο μια ήττα και θα προσπαθήσουμε να την ξεχάσουμε και να δούμε το παιχνίδι με τη Δόξα».

Με την ήττα στη Γερμανία και τη νίκη της Λάτσιο στη Γαλλία επί της Μαρσέιγ, έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό στον 8ο όμιλο, άρα αυτό που έχει να κάνει ο Απόλλων είναι να ολοκληρώσει τις προσπάθειες του στο Γιουρόπα Λιγκ με αξιοπρέπεια και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός του στόχος. Βεβαίως, υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες, όμως η Άιντραχτ με εννέα βαθμούς και η Λάτσιο με έξι είναι τα ακλόνητα φαβορί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ