aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Είναι η τελευταία ευκαιρία

Απόλλων: Είναι η τελευταία ευκαιρία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των γιορτών του Πάσχα δίνει την ευκαιρία στον Σωφρόνη Αυγουστή να ελπίζει πως θα έχει στην διάθεση του με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τους ποδοσφαιριστές, που είναι τραυματίες. Στα δύσκολα και μαζεμένα παιχνίδι ο Απόλλων δεν άντεξε, λύγισε στα προβλήματα, όμως μπορεί ακόμη να ελπίζει.

Ο Ρομπέρζ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να δηλώσει «παρών» στις 4 του Μάη, στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ενώ οι Χ. Κυριάκου, Περέιρα και Σατσέτι κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Ο Καραγιόλ υποφέρει με ένα μυϊκό πρόβλημα, όμως δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος στο πιο κρίσιμο ματς της επόμενης αγωνιστικής.

Οι κυανόλευκοι βγάζουν μια απογοήτευση μετά και το 1-1 με την ΑΕΛ, όμως όσες πιθανότητες υπάρχουν θα προσπαθήσουν να τις αξιοποιήσουν. Ο τεχνικός του Απόλλωνα είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει, όσο μπορεί την ψυχολογία και την διάθεση των ποδοσφαιριστών του, για να μπορέσουν να επανέλθουν στις επιτυχίες. Το ματς με τον ΑΠΟΕΛ είναι η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα της Λεμεσού.

Αν πιάσει το αποτέλεσμα που θέλει, να κάνει δηλαδή το διπλό στη Λευκωσία, θα ελπίζει πως θα πιάσει κορυφή, όμως στην φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, είναι όλοι ρεαλιστές, αφού ξέρουν πως ο τίτλος δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους πόδια. Ο Απόλλων ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν, με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι της φετινής πορείας. Ήταν και η πιο επίπονη προσπάθεια, καθώς οι κυανόλευκοι χρειάστηκε να περάσουν από τέσσερις αντίπαλους για να προκριθούν.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μπλοκαρίστηκε από τους τραυματισμούς και την καταπόνηση. Δεν υπολόγισαν τις πολλές και μαζεμένες απώλειες, ειδικά μετά τον Ιανουάριο, που έπεσε «επιδημία απουσιών». Το ένα πρόβλημα ερχόταν πίσω από το άλλο, όμως θα έχει σημασία με όσους απέμειναν να σταθεί η ομάδα στο ύψος των περιστάσεων. Άλλωστε από την αρχή του πρωταθλήματος, όλοι διεκδικούσαν θέση βασικού στην ομάδα και τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν, ότι μπορεί ο προπονητής τους να τους εμπιστευτεί.

O Απόλλων θα πάει στο ΓΣΠ γα να κάνει το «διπλό» και ακόμη κι αν χάσει το πρωτάθλημα, θα έχει ιδιαίτερο λόγο να μην πέσει τουλάχιστον κάτω από τη δεύτερη θέση. Οι ελπίδες για τον τίτλο υπάρχουν, από την άλλη όμως κινδυνεύει σοβαρά η δεύτερη θέση. Αν η ΑΕΛ δεν κατακτήσει το κύπελλο, τότε ο δεύτερος στη βαθμολογία αρχίζει ένα γύρο πιο μετά στα κύπελλα Ευρώπης και οι δεκαπέντε μέρες που προσφέρονται για ξεκούραση είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Αν κάποιος λάβει υπόψη την καταπόνηση της τρέχουσας περιόδου, δεν είναι άσχημα να κερδίσουν επιπλέον χρόνο ξεκούρασης οι ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ