aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές…

Απόλλων: Είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά από μια ήττα, οι «μετά Χριστόν προφήτες» πληθαίνουν. Και επειδή τα σχόλια για τους λόγους που έχασε ο Απόλλωνας από τον ΑΠΟΕΛ (1-2) συνεχίζονται, αυτοί που σκέφτονται λογικά δεν αποδίδουν ευθύνες δεξιά και αριστερά χωρίς ώριμη σκέψη. Οι κυανόλευκοι έπαιξαν φέτος σε 52 αγώνες και στα τελευταία 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, είχαν 13 νίκες και 3 ήττες. Αν τα κέρδιζαν όλα θα έσπαγαν όλα τα ρεκόρ.

Εδώ και δέκα μήνες οι ποδοσφαιριστές τρέχουν ασταμάτητα. Είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές… Αντίθετα, εκείνοι που έζησαν από κοντά την δράση του Απόλλωνα, πικράθηκαν και στεναχωρήθηκαν, όμως νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους, για τις επιτυχίες που τους χάρισε σε Κύπρο και Ευρώπη από τον περασμένο Ιούλιο και μετά. Από το +3 και το +2 που βρισκόταν η ομάδα της Λεμεσού, βρέθηκε στο -1 δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: «Δεν χάσαμε ούτε από το άγχος, ούτε από την ατμόσφαιρα»

Οι δύο ήττες, η μία στη Λεμεσό από τον ΑΠΟΕΛ στις 31 Ιανουαρίου (1-2) και η άλλη από την ΑΕΚ στη Λάρνακα (0-3) στις 31 Μαρτίου, είναι οι βασικές αιτίες που η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά και να πάει χωρίς άγχος στη Λευκωσία την περασμένη Κυριακή. Πολύ δύσκολα ανατρέπεται πλέον η κατάσταση, αλλά το μόνο που έχουν να κάνουν οι κυανόλευκοι, είναι να κερδίσουν τους δύο αγώνες που απομένουν με ΑΕΚ και Ομόνοια και να ελπίζουν σε στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ο Απόλλωνας

Οι κυανόλευκοι, όποια και αν είναι η τελική κατάταξη, καλούνται να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αντλήσουν δύναμη από αυτούς που αγαπούν την ομάδα και πιστεύουν σ’ αυτήν, ακόμη και μετά την ήττα το ΓΣΠ. Διότι, ακόμη και αν δεν επανέλθει ο Απόλλωνας στην πρώτη θέση, σε λίγες μέρες (16 Μαΐου) θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου και θα κληθεί να τα δώσει όλα για να το κατακτήσει. Προέχουν οι αγώνες πρωταθλήματος, αλλά θα είναι σημαντικό για τους κυανόλευκους να πάνε στον τελικό με καθαρό μυαλό και να φέρουν το κύπελλο για τρίτη σερί σεζόν στη Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης: Στα πόδια άλλων

Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από μία απλή σύγκριση της πορείας της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά πριν από τη σεζόν 2012-2013. Οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν για 6η σερί σεζόν στην Ευρώπη, ενώ μετρούν τρεις συμμετοχές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κατέκτησαν τρία κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ και έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο τους, να ζήσει μεγάλες χαρές. Φέτος βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ενώ είχαν τον έλεγχο, τον έχασαν με την ήττα στη Λευκωσία. Η πορεία δεν διαγράφεται, ούτε φυσικά και οι πολύ καλές εμφανίσεις. Τίποτε δεν τελειώνει επειδή θα χαθεί ένα πρωτάθλημα, όσο κοντά και αν ήταν σε αυτό. Για τους πεισματάρηδες αρχίζει μια νέα εποχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ