aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έφερε στην Κύπρο τον Ρίτσαρντ Σάντσες (vid)

Απόλλων: Έφερε στην Κύπρο τον Ρίτσαρντ Σάντσες (vid)

Ο 26χρονος τερματοφύλακας Ρίτσαρντ Σάντσες βρίσκεται στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα. Είναι Αμερικανός μεξικανικής καταγωγής, ο οποίος αγωνιζόταν ως προσφάτως για την Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτη, αλλά επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Έχει διπλή ιθαγένεια (Μεξικάνικος, Αμερικανός), καθώς οι γονείς του είναι Μεξικανοί και γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήταν σε ομάδες νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ήταν μικρός και τον εντόπισαν οι κυνηγοί ταλέντων της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2008, όπου ξεκίνησε με την ομάδα που αποτελείτο από παιδιά ενός χρόνου μεγαλύτερα από αυτόν (1993), κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην Ισπανία με εξαιρετική απόδοση και παίζοντας στο παγκόσμιο του Μάντσεστερ.

Τον Ιούνιο του 2009 ο Σάντσεζ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως επειδή οι γονείς του ήθελαν να συνεχίσει τις σπουδές του. Εγκαταστάθηκε στην πόλη Ντάλας του Τέξας και εγγράφηκε στην ακαδημία του Φούτμπολ Κλαμπ Ντάλας, παίζοντας στην κατηγορία U-16.

Τον Απρίλιο του 2010 συμμετείχες στην Ιταλία το 25ο τουρνουά Γκράντισκα με την εθνική ομάδα κάτω των 17 του Μεξικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Τον Ιανουάριο του 2011 συμμετείχε στο τουρνουά Universidad Católica de Chile, με την εθνική ομάδα του Μεξικού U-17, που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, και ανακηρύχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά.

Στις 31 Ιανουαρίου 2011 πήγε στην πρώτη συγκέντρωση με την Εθνική Ομάδα Κάτω-17 του Μεξικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Under-17 2011. Επίσης, ο Σάντσες είχε πρόταση να αγωνιστεί στην Εθνική των ΗΠΑ, αλλά τις απέρριψε.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011 υπέγραψε με την ομάδα του Ντάλας, ενώ προηγουμένως είχε προτάσεις από τις μεξικανικές Κρους Ασούλ και Κλουμπ Αμέρικα. Το 2014, όμως, πήγε στην πατρίδα των γονιών του για την Τίγρες ΟΑΝΛ, στην οποίαν έμεινε έως το 2017, με εξαίρεση ένα εξάμηνο που παραχωρήθηκε στην Ταμπίκο Μαντέρο. Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στις ΗΠΑ για τους Σικάγο Φάιαρ, ενώ από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 βρισκόταν στο Κάνσας.

Δείτε βίντεο με φάσεις του Ρίτσαρντ Σάντσες

Το στότι των μετεγγραφών του

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ