aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έδειξε δόντια και έβγαλε μαχαίρια

Απόλλων: Έδειξε δόντια και έβγαλε μαχαίρια

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έντονο απόηχο άφησε το ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, μετά το ισόπαλο 2-2 με την Ανόρθωση, χαρακτήρισε ανεπαρκείς τους Κύπριους διαιτητές, «Persona non grata» (ανεπιθύμητη προσωπικότητα) τον Γιώργο Νικολάου (VAR), έκανε λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος και ζήτησε ξένους διαιτητές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού «βράζουν» για τις δύο φάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Την αποβολή του Γκεριέ στο 22’ και τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης για χέρι του Ρομπέρζ στο 77’. Και στις δύο περιπτώσεις ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή άλλαξε την απόφαση του μετά από εντολή του VAR και εξέταση της φάσης στον on field review.

Ο Νίκος Κίρζης μίλησε για έντεχνους ορισμούς, έβγαλε «μαχαίρια» και έριξε το… μπαλάκι στις υπόλοιπες ομάδες και την ΚΟΠ για κάθοδο ξένων διαιτητών. Το πρώτο «όχι» ακούστηκε από την Ανόρθωση, δια στόματος Δημήτρη Χριστοφόρου, με την «Κυρία» να δηλώνει στήριξη στους Κύπριους διαιτητές. Το κεφάλαιο ξένοι διαιτητές συζητήθηκε ανάμεσα στην ΚΟΠ και τα Σωματεία πριν την έναρξη των πλέι οφ και παρά το αρχικό «ρεύμα» για κάθοδο ξένων αποφασίσθηκε να πορευτούν με Κύπριους λόγω κόστους και δυσκολιών με την πανδημία του κορωνοϊού. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η άποψη και των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου. Εάν Ομόνοια και ΑΕΛ ακολουθήσουν (δημόσια ή παρασκηνιακά) τον δρόμο της Ανόρθωσης για στήριξη των Κύπριων διαιτητών το αίτημα του Απόλλωνα δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Απόλλων έδειξε τα «δόντια» του. Μπορεί στο τέλος της ημέρας η διαφορά από την πρώτη θέση να αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς, όμως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη υπενθύμισε τη δυναμική της. Αν και αγωνίστηκε για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο δεν λύγισε και μάλιστα κρατούσε το «διπλό» μέχρι και το 79’ της αναμέτρησης. Τα δεδομένα του αγώνα πολύ πιθανόν να ήταν εντελώς διαφορετικά εάν δεν ερχόταν η αποβολή του Γκεριέ στο 22’ με απευθείας κόκκινη. Στη συνέχεια του αγώνα ο Απόλλων αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το πλάνο του και να αμυνθεί σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Πλέον, το ντέρμπι της Δευτέρας (8/3) με την ΑΕΛ στο Τσίρειο αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για τους γαλάζιους με την πρώτη φετινή επιτυχία επί της συμπολίτισσας να αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ