aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Εμπειρία και αποφασιστικότητα

Απόλλων: Εμπειρία και αποφασιστικότητα

TOY ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η ευρωπαϊκή καταξίωση για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το 2013. Τότε, κατέγραψε την πρώτη πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νις. Ακολούθησαν οι πελώριες προκρίσεις στα πλέι οφ με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ  Μόσχας, τη Μίντιλαντ και τη Βασιλεία. Ασφαλώς για να υπερκεράσει τώρα το εμπόδιο της Αϊντχόφεν, επιβάλλεται να αξιοποιήσει την εμπειρία διαχείρισης τέτοιων αγώνων. Διαθέτει αρκετούς παίκτες που έχουν παραστάσεις από τέτοιου είδους αναμετρήσεις, οπότε θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα. Ιδιαίτερα στο πρώτο 90λεπτο που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στην Ολλανδία (21:30), όπου ο Απόλλων καλείται να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στις 29 Αυγούστου του ΓΣΠ.

Από την πρώτη πρόκριση στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι σήμερα, τρεις είναι οι παίκτες που παραμένουν στην ομάδα και ασφαλώς είναι πανέτοιμοι για τον επικείμενο αγώνα. Οι Φώτης Παπουλής, Γιώργος Βασιλείου και Χάμπος Κυριάκου αγωνίστηκαν στις μάχες με τη Νις. Στην επόμενη επική πρόκριση επί της Λοκομοτίβ Μόσχας, συναντούμε δύο παίκτες που είναι και τώρα στο έμψυχο δυναμικό. Ο λόγος για τους Φώτη Παπουλή και Γιώργο Βασιλείου.

Οι δύο πιο πρόσφατες προκρίσεις σαφώς και έχουν περισσότερους παίκτες που γνωρίζουν τα μυστικά, αλλά και τον δρόμο που θα πρέπει ο Απόλλων να ακολουθήσει για τη μεγάλη υπέρβαση. Με τη Μίντιλαντ, βρίσκονταν στο ρόστερ οι Ζοάο Πέδρο, Έκτορ Γιούστε, Εστέβαν Σατσέτι, Αντριάν Σαρδινέρο, Χάμπος Κυριάκου, Εμίλιο Σελάγια, Ιωάννης Πίττας, Γιώργος Βασιλείου και Φώτης Παπουλής.

Από την ομάδα που έφτασε στην περσινή πρόκριση επί της Βασιλείας, συνεχίζουν οι Φώτης Παπουλής, Γιώργος Βασιλείου, Έκτορ Γιούστε, Χάμπος Κυριάκου, Εστέβαν Σατσέτι, Αντριάν Σαρδινέρο, Σάσα Μάρκοβιτς, Φακούντο Περέιρα, Εμίλιο Σελάγια και Ζοάο Πέδρο.

Κοινό στοιχείο και ασφαλώς πολύ μεγάλο εφόδιο για τον Απόλλωνα είναι και ο προπονητής του. Γνωρίζει πολύ καλά την ιδιομορφία των διπλών αναμετρήσεων για τα πλέι οφ οφ, αφού οι δυο τελευταίες προκρίσεις με τη Μίντιλαντ και τη Βασιλεία ήρθαν με τον Σωφρόνη Αυγουστή στην άκρη του πάγκου. Την εμπειρία τη διαθέτει ο Απόλλων και αυτό το πλεονέκτημα που έχει θα πρέπει να το διαχειριστεί σωστά έτσι ώστε να αποδειχτεί «όπλο» στις διπλές αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ