aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Διπλό μήνυμα από Κίρζη και Σωφρόνη

Απόλλων: Διπλό μήνυμα από Κίρζη και Σωφρόνη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά την πίεση και τις εντάσεις των τελευταίων αγώνων, η διακοπή ήλθε γάντι στον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι ήθελαν ένα κενό διάστημα για να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Τόσο ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης όσο και ο προπονητής Σωφρόνης Αυγουστή, βγήκαν μπροστά τις τελευταίες μέρες και έστειλαν δύο ξεκάθαρα μηνύματα. Πρώτο, πως θα κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τον φετινό τίτλο και δεύτερο, πως κοντά τους σε όλη αυτή την προσπάθεια, χρειάζονται την υποστήριξη των φιλάθλων τους. Οι δύο άνδρες τόνισαν πως όλοι έχουν συνέλθει από τις περσινές απώλειες και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ λειτούργησε σαν βάλσαμο στις όποιες πληγές είχαν δημιουργηθεί.

Τα στοιχεία της υπομονής και της ανασύνταξης όλων των δυνάμεων ήταν αυτά που ξανάδωσαν χρώμα στις δραστηριότητες της ομάδας, η οποία έχει ποιότητα, εμπειρία και φοβερό πείσμα να κατακτήσει αυτά που δεν μπόρεσε πέρσι. Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει μεγαθήρια (Λάτσιο, Μαρσέιγ, Αϊντραχτ) προμηνύει μια νέα εποχή, με συγκινήσεις και πλούσια δράση, όπως συνήθισαν οι φίλοι του την τελευταία εξαετία.

Την ίδια ώρα, πονάει πιο λίγο ο Ζοάο Πέδρο, αλλά ακόμη να ανεβάσει ρυθμό, γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος στον αγώνα με την Πάφος FC που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα υπάρχει και μια σκέψη ώστε να προφυλαχθεί για να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Ο Πορτογάλος, με τις περισσότερες συμμετοχές μαζί με τον Μπρούνο Βάλε και τον Φώτη Παπουλή τα τελευταία τρία χρόνια, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός ενδεκάδας, μετά από μεγάλο διάστημα.

Η διακοπή του ήλθε γάντι για να ξεκουραστεί και να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, χωρίς καμία πίεση. Αν δεν είναι έτοιμος, υπάρχει ο Μάριος Στυλιανού, ο οποίος μπορεί να καλύψει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και όπως έδειξε στο ματς με τη Βασιλεία είναι πανέτοιμος.

Ωφέλιμη ακόμη είναι η διακοπή και για τον Κέβιν Μπρου, ο οποίος τραυματίστηκε στην Ελβετία, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη Βασιλεία. Και στη δική του περίπτωση τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Αν ακόμη δεν προλάβει το παιχνίδι με την ομάδα της Πάφου, θα είναι στην αποστολή για τον πρώτο αγώνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο». Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα, με τους διεθνείς Βασιλείου, Παπουλή και Χ. Κυριάκου, να είναι με την αποστολή της Εθνικής Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ