aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Δηλώνει στήριξη και προχωρά

Απόλλων: Δηλώνει στήριξη και προχωρά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι οπαδοί του Απόλλωνα περίμεναν προψές άλλη μία λαμπερή ευρωπαϊκή βραδιά, όπως αυτές που βίωσαν πολλές φορές από το 2013. Αντί αυτού, όμως, είδαν την ομάδα τους στο ΓΣΠ, να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις της Λεχ Πόζναν και να γνωρίζει την πιο βαριά ήττα της (0-5) με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της. Η επόμενη ημέρα εντούτοις βρίσκει τους κυανόλευκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να γυρίσουν σελίδα.

«Όταν κυνηγάς το σκορ μπορεί να διασυρθείς ή να το ανατρέψεις», δήλωσε χθες ο Φανούριος Κωνσταντίνου (Super Sport FM), φανερώνοντας τη στήριξη στον Κύπριο προπονητή για την κατάρρευση μετά το 0-2, προσθέτοντας μάλιστα ότι: «Δεν αισθανόμαστε ντροπή, είμαστε δυνατοί. Έχουμε χρόνο να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Πολύ θα ήθελε λοιπόν η ομάδα της Λεμεσού να είχε σύντομα παιχνίδι και να ξεχάσει την πρώτη σημαντική αποτυχία της στη σεζόν, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να αργήσει πολύ να αγωνιστεί ξανά. Διότι το ματς με την Ομόνοια για την 5η αγωνιστική αναβλήθηκε, ενώ επόμενος αντίπαλος είναι ο Εθνικός των 18 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Ίσως λοιπόν να μπει σε αγωνιστικό χώρο ξανά στο Μακάρειο με τον Ολυμπιακό για την 7η στροφή του «μαραθωνίου».

Σαφώς και ένα εύλογο ερώτημα, όμως, είναι πώς οδηγήθηκε στον διασυρμό ο Απόλλων, ενώ ο Αυγουστή προειδοποίησε πολλές φορές προηγουμένως για την ποιότητα της προψεσινής αντιπάλου; Σίγουρα ήξερε ο ίδιος ότι η πολωνική ομάδα ήρθε στην Κύπρο με 31 τέρματα σε 13 συνεχόμενα ματς ακατάπαυστου σκοραρίσματος και πήρε τα μέτρα του.

Οι κυανόλευκοι, όμως, είναι από τις ομάδες που και να θέλουν να ταμπουρωθούν δύσκολα τους αφήνει η φύση των παιχτών τους. Επομένως, εκτυλίχθηκε παιχνίδι με ανεβοκατέβασμα της μπάλας, που αποδείχτηκε βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενουμένων. Μία (απόκρουση) του Δημήτρη Δημητρίου (Καμίνσκι 10’), δύο του Δημήτρη Δημητρίου (Ίσακ 41’), τρεις και την κακή του μέρα! Στο 42’ άνοιξε το σκορ ο Τίμπα, αλλά το χειρότερο δεν ήταν αυτό.

Με την επανέναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ενώ ο Κύπριος προπονητής έριξε τον Ντανιέλ Λάρσον στο γήπεδο και απέσυρε τον Ιωάννη Πίττα με στόχο να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ήρθε η μαχαιριά από τον Ίσακ (47’) και χάλασαν τα σχέδιά του. Τα δύο γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα έκοψαν τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. Όταν δε ανέβηκαν πιο ψηλά στη συνέχεια για να σκοράρουν με αποτέλεσμα να αφήσουν ανοιχτούς χώρους στα μετόπισθεν, ήταν σαν να προσκαλούσαν τη Λεχ Πόζναν σε… πάρτι. Εκείνη απάντησε θετικά με ακόμα τρία γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ