aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Απόλλων: Δεν καταλαβαίνει τίποτα!

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με νύχια και με δόντια τον πέτυχε ο Απόλλων τον σκοπό του, γιατί το ζητούμενο σ’ ένα ακόμη φετινό παιχνίδι ήταν η ουσία, οι βαθμοί. Τούτη τη φορά δεν «χτύπησε» την ύστατη στιγμή. Προηγήθηκε (Νταμπό 43’), ισοφαρίστηκε (Ακοράν 47΄), αλλά βρήκε τον τρόπο να «απαντήσει» (Φιλιώτης 60’, Μπίσεσβαρ 65’) καταβάλλοντας με την ψυχή στο στόμα τη μαχητική ΑΕΚ (3-1), που σε καμία στιγμή δεν σταμάτησε να παλεύει για το θετικό αποτέλεσμα.

Η (αποτελεσματική) ομάδα του Πετράκη ανέβηκε στην κορυφή, παρέα με την Ομόνοια, και περιμένει το σημερινό ματς στο ΓΣΠ για να διαπιστώσει κατά πόσο θα παραμείνει εκεί. Χθες, εν ολίγοις, έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνεχίζει να ορίζει την τύχη του και θα φτάσει στον πρώτο τίτλο μετά το 2006 εάν την επόμενη αγωνιστική κερδίσει τον Ολυμπιακό και στο φινάλε επιβληθεί των πρασίνων της Λευκωσίας. Ο Ντιγκινί, σημειώνουμε, αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ δέχθηκε τη 15η ήττα, ωστόσο είναι ίσως η μοναδική φορά στο τρέχον πρωτάθλημα που έφυγε από το γήπεδο μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα με ψηλά το κεφάλι. Όχι μόνο ήταν ισάξιος αντίπαλος, αλλά κατά διαστήματα… στρίμωξε τους γηπεδούχους. Ιδιαίτερα στο αρχικά στάδια του δεύτερου μέρους, όπου ισοφάρισε και μέτρησε ένα δοκάρι, για να φέρει τα κάτω-πάνω.

Όσοι ανέμεναν, πάντως, πως ο Απόλλων θα έμπαινε πολύ πιο φουριόζος σε σχέση με την αντίπαλο έπεσαν έξω. Η ΑΕΚ έβγαλε μπόλικη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους πλείστους διαδρόμους και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις να πατήσει στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς. Οι Λαρνακείς κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, τουλάχιστον στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν φάνηκαν ιδιαιτέρως απειλητικοί, όπως και οι Λεμεσιανοί. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως πριν από το γκολ του Νταμπό στο 43’, παρά τα τρεξίματα και την αποφασιστικότητα, οι μονομάχοι κατέγραψαν από μία πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά τα σουτ των Ντιγκινί (8΄) και Ακοράν (23΄) μπλοκαρίστηκαν από τους Αντωνιάδη και Γκεριέ, αντιστοίχως. Οι γραμμές των δύο ομάδων άνοιξαν κάπως στο τελευταίο 10λεπτο, κάτι που «βόλεψε» περισσότερο τον Απόλλωνα, που απείλησε άλλη μία φορά με τον Νταμπό (45΄).

Στο δεύτερο μέρος, το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων από το ένα δεκάλεπτο στο άλλο! Η ΑΕΚ έφερε τον αγώνα στα ίσα με τον Ακοράν (47΄) και αμέσως μετά, έχασε κραυγαλέα ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, ωστόσο το πλασέ του Ναούμ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι (49’). Ο Απόλλων δεν σάστισε και αφού προειδοποίησε (Μπίσεσβαρ 58΄), όχι μόνο πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Φιλιώτη (60’), αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μπίσεσβαρ (65΄). Προβάδισμα που εν τέλει διατήρησε, αφού πρώτα ο Γιοβάνοβιτς (72΄) και ο Γιούστε (74΄στη γραμμή) είπαν «όχι» στον εξαιρετικά δραστήριο Ακοράν.

Στατιστικά του ματς; Επτά τελικές (πέντε στο στόχο) για τον Απόλλωνα, δύο λιγότερες για την ΑΕΚ (τέσσερις στον στόχο), 29 συνολικά φάουλ και μηδέν κόρνερ για τους νικητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ