aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Δεν έχει «δικαίωμα» να ρίξει λευκή πετσέτα

Απόλλων: Δεν έχει «δικαίωμα» να ρίξει λευκή πετσέτα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για τον Απόλλωνα δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Θα χτυπήσει τα ρέστα του στο στάδιο της πρωτεύουσας! Να κερδίσει για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν ΑΠΟΕΛ και να αναπτερώσει τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Όπως είναι σήμερα τα βαθμολογικά δεδομένα, για τους κυανόλευκους το σημερινό ματς φέρει τον χαρακτήρα του κρίσιμου. Δεν έχουν «δικαίωμα» να ρίξουν λευκή πετσέτα και αναμένεται πως θα τα δώσουν όλα. Μέχρι τελικής πτώσης.

Η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να βοηθήσει τον Απόλλωνα καθώς θα παραταχθεί με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που αντιμετώπισε πριν από το Πάσχα. Παραλλήλως, θα έχει και τους διαθέσιμους παίκτες πιο ξεκούραστος. Ο Σατσέτι με τον Ρομπέρζ είναι έτοιμοι και η παρουσία τους προσδοκάται πως θα έχει καταλυτικό ρόλο. Ο πρώτος είναι απαραίτητος για να δουλέψει καλύτερα ο ανασταλτικός μηχανισμός και ο δεύτερος αναμένεται πως θα δημιουργήσει με τον Γιούστε απροσπέλαστο τείχος στην οπισθοφυλακή.

Ο Παπουλής είναι έτοιμος και μάλλον θα ξεκινήσει, ενώ ο Περέιρα θα είναι στην αποστολή, αλλά είναι άγνωστο αν θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα. Ότι καλύτερο και ετοιμοπόλεμο διαθέτει ο Κύπριος τεχνικός θα το ρίξει στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ. Οι εννέα τουλάχιστον θέσεις είναι «κρατημένες», οπότε παίζονται μόνο δύο.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε και στα άκρα της άμυνας οι Πέδρο (δεξιά), Βασιλείου (αριστερά). Ο Γιούστε με τον Ρομπέρζ θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σατσέτι με τον Μάρκοβιτς είναι σίγουροι στη μεσαία γραμμή, ενώ η τρίτη θέση παίζεται μεταξύ των Μπρου, Παπουλή. Σίγουροι στην επίθεση είναι ο Σελάγια με τον Σαρδινέρο, ενώ την άλλη θέση διεκδικεί ο Σκέμπρι. Αν ο Μπρου πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, τότε ο Παπουλής θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Πάνω-κάτω αυτή θα είναι η ενδεκάδα του Απόλλωνα στον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν. Οι επιλογές είναι περιορισμένες (εκτός οι Χ. Κυριάκου, Καραγιόλ, Φοπαλά, Στυλιανού), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάει στη Λευκωσία με άλλο στόχο εκτός από τη νίκη. Άλλωστε, όσοι θα πάρουν φανέλα βασικού είναι έμπειροι και έχουν γνώση από δύσκολους και σημαντικούς αγώνες.

Συνεπώς, η ποιότητα και εμπειρία αποτελούν ισχυρά όπλα στην προσπάθεια του Απόλλωνα να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο ταμείο και να ελπίζει στα δύο αγωνιστικές που θα απομένουν στην κατάκτηση του τίτλου. Υπενθυμίζουμε ότι θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ΑΕΚ και θα φιλοξενηθεί ακολούθως από τη Νέα Σαλαμίνα.

Έσφιξε τα δόντια και προπονήθηκε

Έλειψαν τα γκολ του Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντίνος άσος κόλλησε στα 11 τέρματα, με την απουσία του να στοιχίζει. Η εμπειρία και η τεχνική του αποδείχθηκαν πολύτιμα όπλα στη μάχη της διάκρισης για τον Απόλλωνα. Τις τελευταίες μέρες έσφιξε τα δόντια, προπονήθηκε κανονικά και οι ενδείξεις από τη χθεσινή τελευταία προπόνηση είναι πως έχει αρκετές  πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί. Ένας υγιής Περέιρα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τεράστια σημασίας ντέρμπι, όπως είναι το σημερινό με τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ