aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Δεν άρεσε και το αλλάζει

Απόλλων: Δεν άρεσε και το αλλάζει

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η ηρεμία, μετά την ήττα από την ΑΕΛ, επανήλθε σταδιακά στον Απόλλωνα μετά και την παρουσία του Νίκου Κίρζη στην προπόνηση της Τετάρτης και την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στην ομάδα επικεντρώθηκαν στην αναμέτρηση με την Ένωση την Κυριακή, θέλοντας να επανέλθουν στις επιτυχίες και να διατηρηθούν σε τροχιά πρώτης θέσης, περιμένοντας ασφαλώς και τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία.

Ο Γιάννης Πετράκης θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, κάποιες θα είναι αναγκαστικές και άλλες με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, που δεν ήταν καθόλου καλή στο τελευταίο παιχνίδι. Ο Κυριάκου θα πάρει θέση στην αμυντική γραμμή αντί του Γιούστε που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω κίτρινων καρτών.

Έτοιμος είναι ο Παπουνασβίλι και ίσως να αποτελέσει μια από τις επιλογές που αφορούν σε διορθωτικές κινήσεις του προπονητή του Απόλλωνα, με τον Ματέι σε αυτή την περίπτωση να μένει εκτός ενδεκάδας. Με τους Παπουνασβίλι και Μπίσεσβαρ στη μεσαία γραμμή, ίσως να έφθασε η ώρα επιστροφής του Σατσέτι στο αρχικό σχήμα, ο οποίος κατέγραψε τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την ΑΕΚ, όχι όμως με την ΑΕΛ.

Στην επιθετική γραμμή, η απουσία του Ντιγκινί ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας στον Νταμπό, που αποτελεί την πρώτη εναλλακτική λύση για τον τεχνικό των κυανόλευκων όταν απουσιάζει ο Ντιγκινί για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα, ο Δημητρίου είναι γεγονός ότι στον προηγούμενο αγώνα έκανε ένα λάθος που στοίχισε στην ομάδα του. Για την ώρα, η τεχνική ηγεσία στηρίζει τον νεαρό τερματοφύλακα και δεν δείχνει διάθεση να τον κρατήσει στον πάγκο. Ίσως, όμως, μέχρι και την Κυριακή να προκύψει κάτι διαφορετικό, θέλοντας να ξεκουράσει και κυρίως να αποφορτίσει από την πίεση τον νεαρό τερματοφύλακα. Στο προσεχές ματς, ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Γκεριέρ, θέλοντας σταδιακά ο Πετράκης να τον εντάξει στην ομάδα και να τον υπολογίζει ως βασική μονάδα.

Σαφώς η προϊστορία είναι υπέρ του Απόλλωνα στους αγώνες που έγιναν στη Λεμεσό με αντίπαλο την Ένωση, αλλά αυτό σίγουρα δεν αποτελεί εγγύηση για τους κυανόλευκους ότι θα καταφέρουν να φύγουν νικητές από την αναμέτρηση της Κυριακής. Στα 26 παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες που έγιναν στο Τσίρειο ο Απόλλων κέρδισε τα 20, δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι και τέσσερις με νίκη της Ένωσης. Πιο πρόσφατο το παιχνίδι που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2020, για την περσινή σεζόν, με τον Βαρέλα να χαρίζει τη νίκη στους βυσσινί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ