aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: Deal με «Πάπου», κλειστός κι ο Ρασάνι!

Aπόλλων: Deal με «Πάπου», κλειστός κι ο Ρασάνι!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Την πρώτη κίνηση ενίσχυσης για την μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ανακοίνωσε χθες ο Απόλλων. Ο λόγος για τον Γκιόργκι Παπουνασβίλι, ο οποίος ακούστηκε πολλές φορές στο παρελθόν ως υποψήφιος για την Ανόρθωση. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, πήγε κατευθείαν στην ομάδα του Γεωργιανού, τη Ρεάλ Σαραγόσα, απέκτησε τα δικαιώματα του και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 18 μήνες. Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Απόλλωνα και Σαραγόσα είχαν ξεκινήσει αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και έφεραν αποτέλεσμα προχθές.

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τη μετεγγραφή του Γκεόργκι Παπουνασβίλι δημοσιεύσε χθες η ιστοσελίδα «elperiodicodearagon».  Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είχε πρόταση και από τον ΑΠΟΕΛ, όμως επέλεξε τον Απόλλωνα για να συνεχίσει την καριέρα του. Η ισπανική ομάδα διατηρεί ποσοστό 30% σε περίπτωση μεταπώλησής του αλλά και μπόνους συμμετοχών και κατάκτησης τίτλων. Σημειώνεται πως οι ετήσιες απολαβές του Παπουνασβίλι στη Σαραγόσα ήταν 200.000 ευρώ ετησίως.

Ο  25χρονος Γεωργιανός αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός (ύψους 1,79μ.) άρχισε την καριέρα του στην Ντιναμό Τιφλίδας, έπαιξε ως δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης και το καλοκαίρι του 2017 βρέθηκε στη Ρεάλ Σαραγόσα, με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Το δεύτερο μισό της περσινής φετινής σεζόν τον βρήκε  δανεικό στη Ρασίνγκ Σανταντέρ. Στην Ισπανία δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τις συστάσεις που τον συνόδευαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Στην Εθνική Γεωργίας μετράει 14 συμμετοχές και τρία γκολ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν αυτός που ανέδειξε τον Παπουνασβίλι, καθώς με τον Γεωργιανό στον πάγκο, το 2014, έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη εθνική.

Ο Παπουνασβίλι ανακοινώθηκε και επίσημα, ενώ άλλη μια μετεγγραφή είναι «κλειστή» και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί. Πρόκειται για τον Κοσοβάρο Ελμπά Ρασάνι, 27χρονο ακραίο επιθετικό, ο οποίος κάνει πρόβες για να υπογράψει στους κυανόλευκους. Μένουν ουσιαστικά οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση και αυτής της μετεγγραφής. Οι παράγοντες της λεμεσιανής είναι έτοιμοι να τον φέρουν άμεσα στην Κύπρο για να αρχίσει προπονήσεις με τους γαλάζιους. Ο Ρασάνι προορίζεται για… Γιαννιώτας της αριστερής πλευράς. Εκεί τον θέλει ο Γιάννης Πετράκης και συμφώνησε ότι έχει όλο το πακέτο. Θα έρθει στην Κύπρο απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί, αφού ήδη έχει καταγράψει στην Οντ Νορβηγίας, 24 συμμετοχές στη φετινή περίοδο, ενώ έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τρεις φορές.

Διαβάστε επίσης: «Πόρτα σε ΑΠΟΕΛ για τον Απόλλωνα – Ποσοστό 30% και μπόνους στη Σαραγόσα»

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Απόλλωνα είναι και οι παίκτες που θα αποχωρήσουν από το Κολόσσι. Ο αδύναμοι κρίκοι στην αλυσίδα των γαλάζιων είναι οι Λάρσον και Γκακπέ. Δεν έχουν πείσει και δεν έχουν βοηθήσει τον Απόλλωνα στην προσπάθειά του. Ο Νίκος Κίρζης, ειδικά για τον Λάρσον, είχε αναφέρει στον Σωφρόνη Αυγουστή και τους στενούς του συνεργάτες την έντονη διαφωνία του για την απόκτησή του. Όσον αφορά στον Γκακπέ, του δόθηκε άλλη μια ευκαιρία για να αγωνιστεί με την φανέλα του Απόλλωνα αλλά δεν κατάφερε να την αρπάξει. Επίσης, ο Ζοέλ Μολ δεν θα επανεγγραφεί στο δυναμικό της λεμεσιανής ομάδας αφού ο Πετράκης θα κρατήσει το δίδυμο Δημητρίου και Γιοβάνοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ