aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Χάρτης «πτήσεων» έως τον προθάλαμο των ομίλων…

Απόλλων: Χάρτης «πτήσεων» έως τον προθάλαμο των ομίλων…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Απόλλων εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (17/9) εκτός έδρας, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάμαρμπι (Σουηδία) – Λεχ Πόζναν (Πολωνία) στο ΓΣΠ (24/9).

Η πολωνική ομάδα είναι σαφώς πολύ πιο έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ σε σχέση με τη σουηδική και ασφαλώς, φαβορί στα χαρτιά. Αγωνίσθηκε μάλιστα στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η Χάμαρμπι με τις λιγοστές συμμετοχές, επιστρέφει επί ευρωπαϊκής σκηνής μετά από 12 χρόνια. Εάν αυτό παίξει ρόλο, θα φανεί ασφαλώς επί σκηνής.

Η Λεχ Πόζναν θεωρείται από τις πιο γνωστές ομάδες της Πολωνίας. Σε 98 χρόνια ιστορίας πανηγύρισε 7 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Τη λήξασα σεζόν τερμάτισε στη 2η θέση και φέτος, σε δύο αγώνες πίστωσε στο ταμείο ένα βαθμό. Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας τη Βαλμέιρας Λετονίας (3-0). Ο Πολωνός, Ντάριους Ζουράβ, βρίσκεται στον πάγκο.

Η Χάμαρμπι, παρά το γεγονός πως ιδρύθηκε το 1897, δεν έχει να επιδείξει πολλούς τίτλους. Πανηγύρισε 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο πριν από 19 χρόνια. Εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας στην 3η θέση. Το πρωτάθλημα 2019-20 είναι σε εξέλιξη και σε σύνολο 18 αγωνιστικών είναι στην 6η θέση (6-8-5) και στο -14 από την κορυφή. Στον 1ο προκριματικό απέκλεισε την Ακαδημία Πούσκας (3-0). Από τον Ιανουάριο του 2018, στον πάγκο βρίσκεται ο Στέφαν Μπίλμπορν.

Στον Απόλλωνα, παίρνουν τα πράγματα με τη σειρά. Βεβαίως, βρίσκεται σε εξέλιξη η άντληση στοιχείων για τις εν λόγω ομάδες, πλην όμως δεν παρασύρονται. Γνωρίζουν πολύ καλά πως στις 17 Σεπτεμβρίου θα έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΟΦΗ και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ώστε να παρουσιαστούν «διαβασμένοι». Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες είναι νοκ-άουτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ