aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μπακ-χαφ με έφεση στο σκοράρισμα!

Απόλλων: Μπακ-χαφ με έφεση στο σκοράρισμα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον Απόλλωνα δεν αστειεύονται και πρωτίστως, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Μετά τη σπουδαία επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ και το άνοιγμα τις ψαλίδας από τις ομάδες που ακολουθούν, φρόντισαν με αστραπιαίες κινήσεις να βάλουν τελεία με τις μετεγγραφικές κινήσεις. Έστειλαν «σπίτι» τον Αλεξάντερ Μπίτνερ ένεκα εργομετρικών εξετάσεων, διέκοψαν μονομερώς  τη συνεργασία με τον Ντιέγκο Αγκίρε, προχωρώντας τάχιστα στην απόκτηση Ντονάλτ Γκεριέ!

Ο 31χρονος από την Αϊτή αναμένεται σήμερα στην Κύπρο και εννοείται πως θα κληθεί να τραβήξει μπόλικο κουπί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η συμφωνία προβλέπει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2022 και θα μπει στην… εξίσωση του συνόλου, μόλις βγει από την καραντίνα.

Με βάση τα στατιστικά του Γκεριέ και ασφαλώς τις συστάσεις που τον συνοδεύουν, πρόκειται για γρήγορο ποδοσφαιριστή που αρέσκεται να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Ανεβοκατεβαίνει τη γραμμή και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, «τρυπώνει» στην αντίπαλη περιοχή. Τα 33 γκολ σε 199 εμφανίσεις σε διασυλλογικό επίπεδο, εξάλλου, δεικνύουν αρκετά. Στις 31 εξ αυτών, σημειώνεται, κλήθηκε να αγωνισθεί ως εξτρέμ.

Από το 2017 έβγαζε το ψωμί του στο Αζερμπαϊτζάν, μετρώντας τρεις σεζόν στην Καραμπάχ και μία στη Νέφτσι. Στην πρώτη, κατέγραψε φέτος 16 συμμετοχές και 6 τέρματα, 2 εξ αυτών στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε στα 5 από τα 6 παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Από το 2013 έως το 2016 αγωνίσθηκε στη Βίσλα Κρακοβίας, μετρώντας «γεμάτες» σεζόν και ακολούθως, έπαιξε για μία σεζόν στην Τουρκία με τα χρώματα της Αλάνιασπορ. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος 39 φορές, σκοράροντας 9 γκολ. Σύνολο; 238 ματς, 46 γκολ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ