aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων - Αυγουστή: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...

Απόλλων – Αυγουστή: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι δύο ήττες από την Αϊντχόφεν, με το συνολικό σκορ 7-0, έφεραν χθες το διαζύγιο του Απόλλωνα με τον Σωφρόνη Αυγουστή. Λίγες μέρες πριν ριχτεί η ομάδα της Λεμεσού στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, η διοίκηση σε έκτακτη συνεδρία αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Κύπριο προπονητή και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης του αντικαταστάτη του.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, που οδήγησε δύο φορές τον Απόλλωνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πλήρωσε την αγωνιστική απειθαρχία που έδειξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές στα δύο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν και όχι μόνο. Ο 41χρονος σε τέσσερις μήνες θα συμπλήρωνε τρία χρόνια παρουσίας στον Απόλλωνα. Ανέλαβε στις 11 Δεκεμβρίου 2016, όταν η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον Πέδρο Εμανουέλ.

Διαβάστε επίσης: Η ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του Αυγουστή και το «βάρος»

Μετά από 32 μήνες και 144 επίσημους αγώνες αποχωρεί, ενώ πρόσφατα συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους 150 κορυφαίους προπονητές του κόσμου. Θεωρείται ο πιο πετυχημένος Κύπριος κόουτς στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία του Απόλλωνα. Τον περασμένο Μάρτιο, η ΚΟΠ τον ανέδειξε ως κορυφαίο προπονητή για τη σεζόν 2019-19. Ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε τις ιδιορρυθμίες, τα πάθη, τα αρνητικά του, αλλά με το σπαθί του κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Ο Απόλλων επί ημερών του διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλητή, πήρε ένα κύπελλο (2017) και ένα Σούπερ Καπ (2017). Δύο φορές, βάζοντας το δικό του στίγμα, προκρίθηκε η ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η διοίκηση, διαπιστώνοντας την πολύ καλή δουλειά που έκανε, προχώρησε σε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Παρά την τελευταία αρνητική εξέλιξη, ο Σωφρόνης Αυγουστή παραμένει ο μακροβιότερος και πιο πετυχημένος προπονητής του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Κι άλλες αποχωρήσεις. Το… κεφάλαιο Ρομπέρζ

Η διοίκηση του Απόλλωνα πήρε την απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία με τον Κύπριο προπονητή ο οποίος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στον σύλλογο και οι επιτυχίες του στην Ευρώπη έκαναν περήφανους τους φίλους της λεμεσιανής ομάδας. Ο κανόνας είναι ο ίδιος για όλες τις ομάδες. Άμα κάτι στραβώσει, την πληρώνει ο προπονητής και το ίδιο έγινε στον Απόλλωνα.

«Με τη μαγκιά και το πάθος σου, οδήγησες την ομάδα μας σε πολύ μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες όλοι θα θυμόμαστε μια ζωή. Όμως, όπως όλες οι διαδρομές, έτσι και το συναπάντημά σου με την ομάδα μας έχει το δικό του τέλος. Ο Απόλλων δεν σε αποχαιρετά σήμερα Σωφρόνη Αυγουστή, αλλά σου λέει εις το επανιδείν. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ενωθούν ξανά. Σ΄ ευχαριστούμε για όλα», αναφέρει μεταξύ πολλών η σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ