aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αποτελεί το άλφα και το ωμέγα…

Απόλλων: Αποτελεί το άλφα και το ωμέγα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η πρόκληση είναι τεράστια για τον Σωφρόνη Αυγουστή. Με τις αλλαγές που επιχειρούνται, καλείται να δημιουργήσει νέο και ανθεκτικό σύνολο που θα έχει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο και παραλλήλως θα διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Στον Απόλλωνα έχασαν την επαφή τους με τους εγχώριους στόχους που είχαν θέσει το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξέμειναν από επιλογές. Γι’ αυτό, δεν στοχεύουν μόνο να παρουσιαστούν με δυνατή ενδεκάδα. Θέλουν να δημιουργήσουν σύνολο με πολλές επιλογές ώστε να ανταπεξέλθει των δυσκολιών μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για ενίσχυση, με το βάρος να πέφτει στη νευραλγική θέση του κεντρικού επιθετικού. Μοναδική επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ο Εμίλιο Σελάγια. Ο Αργεντινός θα συνεχίσει, αλλά είναι απαραίτητο να πλαισιωθεί από έναν καθαρόαιμο στράικερ που θα κάνει τη διαφορά, δίνοντας τις δέουσες λύσεις στο σκοράρισμα.

Έχουν λεχθεί πάρα πολλά σχετικά με την αποχώρηση του Άντον Μαγκλίτσα και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η κουβέντα «αν έπρεπε να αποχωρήσει ή όχι μεσούσης της σεζόν». Για να ξαναγίνει δυνατός επιθετικά ο Απόλλων, χρειάζεται επειγόντως έναν επιθετικό – θηρίο που θα ανοίγει διαδρόμους, θα σκοράρει, προκαλώντας πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Έναν άλλο Μαγκλίτσα, Σανγκόι ή Γκιέ Γκιέ.

Απασχολεί ο 31χρονος Βορειοϊρλανδός Κάιλ Λάφερτι, όπως γράψαμε και χθες. Υπάρχει οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Απόλλωνα και παίκτη, όμως το Δ.Σ. των Λεμεσιανών παρουσιάζεται έτοιμο να το παλέψει μέχρι τέλους τις πιθανότητές του. Στα υπόψη βρίσκονται και άλλοι παίκτες.

Η εξεύρεση ενός ικανού επιθετικού αποτελεί το άλφα και το ωμέγα, χωρίς να υποτιμούνται δύο ή τρεις άλλες ανάγκες που έχει η ομάδα. Αν για παράδειγμα χωρίσουν οι δρόμοι με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ, θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος σιδερένιος κεντρικός αμυντικός. Το κενό του Γάλλου πρέπει να καλυφθεί με άλλο ισάξιο στόπερ, ξέχωρα από το γεγονός πως ακόμη και αν επιστρέψει ο Ανδρέας Καρώ, είναι «φρόνιμο» να διατηρηθεί ένας από τους Ουεντραόγκο, Σελίμοβιτς.

Από εκεί και πέρα, στον Απόλλωνα επιθυμούν να έχουν σε καλή κατάσταση τους Φώτη Παπουλή και Φακούντο Περέιρα. Πρόκειται για τους δύο μέσους που εναλλάσσονται τον ηγετικό ρόλο στη μεσοεπιθετική γραμμή. Και οι δύο ξεκίνησαν πολύ καλά πέρσι, στη συνέχεια όμως… βούλιαξαν με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν. Για να μην προκύψει πρόβλημα θα πρέπει να είναι καλυμμένος ο Σωφρόνης Αυγουστή με επιλογή ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί σαν δεκάρι. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της τεχνικής ηγεσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ