aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Aποφασισμένος να γράψει τη δική του ιστορία

Απόλλων: Aποφασισμένος να γράψει τη δική του ιστορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεγαλώνει ο μικρός και όσοι είδαν το παιχνίδι του Απόλλωνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (2-0), θα αντιλήφθηκαν πως ο Ιωάννης Πίττας θα είναι πολύ δυνατό κεφάλαιο για τους κυανόλευκους. Δεν ήταν απλώς το γκολ που σημείωσε στη Μαριούπολη, που τον κατατάσσει στους διακριθέντες της αναμέτρησης, αλλά πιο πολύ το γεγονός πως με την εμφάνισή του έδειξε ότι ωριμάζει. Κουβαλάει και ένα όνομα, αρκετά βαρύ, αυτό του πατέρα του Πάμπου Πίττα, που υπηρέτησε τον Απόλλωνα και την Εθνική για πολλά χρόνια.

Ο νεαρός ξεδίπλωσε πολλές φορές το ταλέντο του και όλοι θυμούνται πως με δικό του γκολ πριν από δύο χρόνια ο Απόλλων προσπέρασε το εμπόδιο της Μίντιλαντ στο «ΑΕΚ Αρένα». Ήλθε έπειτα η δράση του στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Η παρουσία του στους βυσσινί κατά τη λήξασα σεζόν τον βοήθησε αρκετά. Ο χρόνος συμμετοχής που πήρε τον προετοίμασε για την επιστροφή του στον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Oι δύο προτάσεις των €300.000 και το «όχι» του Ρομπέρζ

Την Πέμπτη στο «Arvi Αρένα» πέτυχε σπάνιας ομορφιάς γκολ, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που τον έφερε στα μάτια του κόσμου, ως τη μεγάλη ελπίδα της ομάδας της Λεμεσού. Ο 23χρονος Πίττας βγάζει πλέον αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, έχει καλό κράτημα της μπάλας, μπορεί να προσπεράσει τον αντίπαλό του στο ένας εναντίον ενός, έχει σέντρα-ξυράφι, μαρκάρει, έχει επιστροφές δίνοντας βοήθειες στην άμυνα και έχει και το γκολ.

Στην Ένωση αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), με συνολικό χρόνο συμμετοχής τα 2411 λεπτά! Σημείωσε 9 γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα 4 στον θεσμό του κυπέλλου. Πολύ καλά στατιστικά στην πρώτη του χρονιά ως βασικός στην Α’ κατηγορία, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να κρατηθεί στο προσκήνιο και να καθιερωθεί και στην ομάδα που ανδρώθηκε και αγαπά παθολογικά.

Το ματς με τη Ζαλγκίρις θεωρείται πως είναι μόνο η αρχή, καθώς είναι σίγουρο πως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα τον εμπιστευτεί ξανά και ξανά. Βέβαια, ο Πίττας καλείται να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα, γιατί η ομάδα του έχει και φέτος ψηλούς στόχους, αλλά το κυριότερο είναι πως διαθέτει και άλλους εξαίρετους επιθετικούς, οπότε ο πήχης θα παραμένει πάντα ψηλός. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Πίττας, με το ξεκίνημα που έχει κάνει, είναι αποφασισμένος να γράψει τη δική του ιστορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ