aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων από σκληρό μέταλλο

Απόλλων από σκληρό μέταλλο

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, έδινε την εντύπωση… εξωγήινου που κατέβηκε στο Τσίρειο και χάθηκε. Στο δεύτερο απογειώθηκε και με πιλότο τον Ντιγκινί, έφερε τούμπα ένα ματς που φαινόταν χαμένο, αφήνοντας την Ανόρθωση να φωνάζει για την υπόδειξη πέναλτι στο 72’! Ο ψυχωμένος Απόλλων ανέτρεψε το 0-2, έφτασε σε επική νίκη με 3-2, πάτησε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας και βλέπει το «καυτό» ματς της Τετάρτης με την Ομόνοια.

Η ομάδα του Κετσπάγια, ήταν καταφανώς ανώτερη στο πρώτο μισό του 90λέπτου. Οι Κβιλιτάια (10΄) και Χουσμπάουρ (29΄) δεν λάθεψαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Εάν έπραττε το ίδιο και ο Καλτσάς με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος (47΄),  σε μία ξεκάθαρη ευκαιρία (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Δημητρίου), μάλλον η εξέλιξη του ντέρμπι θα ήταν διαφορετική. Μετά την εν λόγω φάση, οι κυανόλευκοι ξύπνησαν για τα καλά και χτύπησαν κέντρο τον στόχο με δύο πλαγιοκοπήσεις: 1) Σέντρα του Νταμπό, στριφτή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 52΄, 2) Μπαλιά του Ζοάο Πέδρο, σουτ στην κίνηση από τον Ματέι στο 61’.

Οκτώ λεπτά αργότερα, σημειώθηκε η φάση του ματς. Στον Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βργκοτς και ο διαιτητής, αφού η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε πέναλτι. Η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και μετά στο χέρι του Κροάτη αμυντικού της Ανόρθωσης, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Ντιγκινί, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και νίκησε τον Λόρια (73΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 3ο λεπτό, ο διαιτητής ακύρωσε (ορθά) την αρχική του απόφαση για πέναλτι σε χέρι του Σάλαϊ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ