aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ανοίγουν το «μαύρο κουτί»

Απόλλων: Ανοίγουν το «μαύρο κουτί»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η φετινή σεζόν δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελε ο Απόλλων και η διοίκησή του, αφού, με όλα αυτά που συνέβησαν, η ομάδα δεν «έπιασε» ούτε έναν εκ των κύριων στόχων της. Απέτυχε να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείστηκε στους «16» του κυπέλλου και, πρωτίστως, έφτασε άλλη μία φορά πηγή, αλλά δεν ξεδίψασε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η σεζόν 2020-21 άφησε άλλη μια γερή δόση προβληματισμού για το σχέδιο των κυανόλευκων, που δεν γνώρισε απόλυτη επιτυχία και, μοιραία, στην ομάδα δημιουργείται περισσότερη πίεση. Η υπέρβαση δεν έγινε ούτε στο πρωτάθλημα, προκαλώντας την «έκρηξη» μεγάλης μερίδας των φίλων της ομάδας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί ο απόηχος της αποτυχίας αντανακλά και πάνω στη διοίκηση και κυρίως στον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, ο οποίος δέχεται κριτική.

Η έλλειψη σταθερότερος στον φετινό Απόλλωνα… έβγαζε μάτι. Πάνω που νόμιζες ότι σηκώνει κεφάλι, συνειδητοποιούσες ότι πάλι δεν μπορεί να πάρει σημαντικά ματς. Πνιγμένος στο άγχος και την πίεση. Αποκλείστηκε από τη Λεχ Πόζναν (0-5) με άθλια εμφάνιση, του πηγαίνουν όλα στραβά, έρχεται σερί νικών στο πρωτάθλημα και μετά ξανά από την αρχή. Εκεί που έμοιαζε ότι… έμενε από λάστιχο αδυνατώντας να πανηγυρίσει δεύτερη διαδοχική επιτυχία, κέρδισε και την ΑΕΛ και την Ομόνοια στα πλέι οφ. Και προχθές μια τραγωδία, ένα σύνολο χωρίς ψυχικές αντοχές να γυρίσει ένα κρίσιμο ματς εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Παρέδωσε το αγωνιστικό πνεύμα του στον αντίπαλο.

Η νοοτροπία ορισμένων παικτών δεν είναι καλή και πλέον αυτή η κατάσταση που τείνει να ριζώσει, όπως λένε οι φίλοι του Απόλλωνα, χρήζει παρέμβασης. Όσο το αφήνεις το θέμα τόσο διογκώνεται, όσο δεν επεμβαίνεις παίρνοντας αποφάσεις που τελειώνουν ανοιχτές υποθέσεις τόσο θα προκύπτουν αντίστοιχες συμπεριφορές.

Αυτά και άλλα πολλά ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος. Η διοίκηση θέλει να χαράξει κόκκινες γραμμές και να οικοδομηθεί πλέον ένα σύνολο με σωστό προσανατολισμό και κατεύθυνση. Όλα είναι υπό συζήτηση. Όπως και τα συμβόλαια των παικτών που θα καθοριστούν και από τη γνώμη του προπονητή που θα υπάρχει στη νέα σεζόν. Είτε είναι ο Γιάννης Πετράκης είτε κάποιος άλλος, θα θέλει να έχει παίκτες που ταιριάζουν στο αγωνιστικό του πλάνο και στη φιλοσοφία του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάμε σε καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στην ομάδα με σκοπό να εμφανιστεί τη νέα σεζόν πιο δυνατή και αποτελεσματική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ