aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αν λειτουργήσει με μυαλό και καρδιά…

Απόλλων: Αν λειτουργήσει με μυαλό και καρδιά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με το μυαλό στο διπλό θα μπουν απόψε (19:00) οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για να αντιμετωπίσουν την Ανόρθωση. Θα είναι μεγάλη υπόθεση στη μάχη για τον τίτλο να νικήσουν σε δύσκολη έδρα. Οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή βρίσκονται στο -2 από την κορυφή και θέλουν να δώσουν συνέχεια στο κυνήγι της πρωτιάς που κατέχει ο ΑΠΟΕΛ, τον οποίον θα αντιμετωπίσουν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ο Απόλλων δεν είχε καλή σοδειά τον Ιανουάριο, χάνοντας μόνο τους δύο βαθμούς στο εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Λάρνακα (0-0) και θέλει να επεκτείνει το σερί του στις τέσσερις νίκες, μπαίνοντας με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στον Φεβρουάριο. Η αποστολή με στόχο τη νίκη θα είναι δύσκολη, γιατί όσο λαβωμένη και να θεωρείται η Ανόρθωση, θα χρειαστεί να τα δώσουν όλα οι κυανόλευκοι της Λεμεσού για να φτάσουν στο ποθούμενο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Έμεινε με τον Βασιλείου, καμία τοποθέτηση για Σουμά

Αυτό που προέχει είναι να παίξει με πάθος και μυαλό, αλλά προπάντων να έχει υπομονή. Το μηδέν παθητικό θα είναι ο πρώτος στόχος, με την άμυνα να κρατά τα κλειδιά της επιτυχίας. Αν οι αμυντικοί λειτουργήσουν με μυαλό και καρδιά και δεν επιτρέψουν παραβίαση της εστίας τους, ο Απόλλων, θα έχει τη δυνατότητα  στη συνέχεια να πιάσει τις στροφές του και να κάνει τη ζημιά στη αντίπαλό του. Υπάρχουν δυο τρεις ποδοσφαιριστές, στους οποίους στηρίζει πολλά ο τεχνικός των κυανόλευκων. Χωρίς αμφιβολία, η απόδοση των Ρομπέρζ, Σατσέτι και Μάγκλιτσα μπορεί να κρίνει πολλά. Μπορεί από την αρχή της περιόδου να βγάζει ομαδικότητα ο Απόλλων, υπάρχουν όμως κάποιοι ποδοσφαιριστές, που κάνουν τη διαφορά και παρασύρουν θετικά και τους άλλους.

Το αποψινό είναι παιχνίδι που δεν θα κριθεί μόνο στην τακτική, αλλά και στις ατομικές ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών. Και από ορισμένους ο Σωφρόνης Αυγουστή περιμένει περισσότερα. Δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα διατηρήσει τον Χάμπο Κυριάκου στη μεσαία γραμμή, ή αν ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας. Αν συμβεί αυτό θα μείνει εκτός ο Ουαντραόγκο και θα αγωνιστεί από την αρχή ένας από τους Μπρου και Παπουλή. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν επιλογές για τον Κύπριο προπονητή, μέσα από τις οποίες μπορεί να παρατάξει ένα δυνατό και επιθετικό σχήμα.

Το σενάριο και οι παραλλαγές

Οι ενδείξεις φανερώνουν πως το επικρατέστερο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα είναι το ακόλουθο: Ο Βάλε κάτω από τα δοκάρια, οι Πέδρο και Βασιλείου ακραίοι αμυντικοί και οι Ρομπέρζ και Ουαντραόγκο στο κέντρο της άμυνας. Οι Σατσέτι, Χ. Κυριάκου Μάγκλιτσα (επιτελικός) στο κέντρο. Ο Σελάγια θα είναι στην κορυφή και στις πτέρυγες, οι Περέιρα και Σαρδινέρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε από την αρχή, τον Παπουλή ή τον Μπρου.

Ο Αυγουστή ποντάρει πολλά στη μεσαία γραμμή. Ο Σατσέτι θα έχει ρόλο ανασταλτικού και οργανωτή, ο Μάγκλιτσα θα αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι. Η συνεργασία τους στα προηγούμενα ματς απέφερε καρπούς, καθιστώντας την ομάδα τους πιο επικίνδυνη. Από εκεί και πέρα, σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή των πλάγιων μπακ, Πέδρο και Βασιλείου, στους οποίους στηρίζει πολλά ο Κύπριος προπονητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ