aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αν δεν «έσπαζαν» και τα δοκάρια…

Απόλλων: Αν δεν «έσπαζαν» και τα δοκάρια…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα στατιστικά λένε πολλές αλήθειες και αποτελούν άλλη μία επιβεβαίωση πως ο Απόλλωνας, φαίνεται πως διανύει από την αρχή της τρέχουσας περιόδου την καλύτερη φάση στην απόδοση του. Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 43 γκολ σε Κύπρο και Ευρώπη. Τα 23 στο πρωτάθλημα και τα άλλα 20 στην Ευρώπη. Και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, εάν δεν είχε αντίπαλους φέτος και τα δοκάρια! Σε 20 αγώνες, καταγράφηκαν 19 φάσεις κατά τις οποίες η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Από το Καλοκαίρι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μέχρι και το ντέρμπι με την ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή «σημάδεψαν» 19 φορές τα δοκάρια (12 στο πρωτάθλημα και 7 στην Ευρώπη). Δύο ποδοσφαιριστές, ο Μάρκοβιτς και ο Παπουλής έστειλαν από πέντε φορές την μπάλα τα δοκάρια. Με αυτά τα στατιστικά, ξέχωρα και από τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι, ο Απόλλωνας παρουσιάζεται πιο επιθετικός φέτος, κάτι που προϋποθέτει  καλύτερες προοπτικές για την ευόδωση των στόχων του. Είναι ομάδα η οποία εύκολα φθάνει στην αντίπαλη εστία και οι επιθετικοί της βρίσκουν τον τρόπο να «εκτελούν» τους αντιπάλους τους ακόμη και σε νεκρό χρόνο!

Διαβάστε επίσης: Μετά τους Βουό & Αρουαμπαρένα, «εφιάλτης» και για Ντα Σίλβα

Από την αρχή της φετινής περιόδου, έδειξε πως έχει το γκολ στο αίμα του. Κτύπησε ρέστα σε δυνατές έδρες και κατάφερε να πανηγυρίσει γκολ στο Σεράγιεβο, στη Ρώμη, στη Βασιλεία και γενικά να αποδείξει πως ο Σωφρόνης Αυγουστή, δεν αρέσκεται να… κάθεται πίσω η ομάδα του. Κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό κάνει τον Απόλλωνα και πιο ελκυστικό. Με την ΑΕΛ μπήκε από την αρχή και σε 23 λεπτά με τα δύο γκολ που σημείωσε, έγινε το αφεντικό του αγώνα. Τον «ένιωσε» μέχρι και η Άιντραχτ, πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Σελάγια με δύο γκολ μετέτρεψε το 0-3 σε 2-3. Δεν υπήρχε άλλος χρόνος, αλλιώς ποιος ξέρει τι μπορούσαν να πετύχουν οι κυανόλευκοι.

Ο Απόλλωνας είναι καθαρά επιθετική ομάδα. Έτσι θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του, ο Σωφρόνης Αυγουστή. Είτε με το 4-2-3-1, είτε με 4-4-2, οι κυανόλευκοι έχουν τους τρόπους να επιτίθενται από όλες τιε πλευρές. Από τα πλάγια, με τον Πέδρο και τον Βασιλείου και από τον κεντρικό άξονα με τους Παπουλή και Περέιρα, η ομάδα της Λεμεσού, πιέζει ψηλά και φέρνει την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Στο πρόσωπο του Φακούντο Περέιρα, ο Απόλλωνας βρήκε ακόμη ένα ιδανικό σκόρερ (έχει φτάσει τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα ο Αργεντίνος) και μαζί με τους Σελάγια, Μάγκλιτσα και Παπουλή, θα αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της ομάδας τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 19 ΔΟΚΑΡΙΑ

ΣΤΟΥΜΠΡΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΣΤΟΥΜΠΡΑΣ 2-0 ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ
ΖΕΛΕΖΝΙΤΣΑΡ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-2 ΠΑΠΟΥΛΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΜΠΡΕΣΤ 4-0 ΠΕΡΕΪΡΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ 1-0 ΠΑΠΟΥΛΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΝΠ 5-0 ΚΑΡΑΓΙΟΛ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1-0 ΣΕΛΑΓΙΑ, ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ
ΑΙΝΤΡΑΧΤ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0 ΠΕΔΡΟ, ΠΑΠΟΥΛΗΣ
ΔΟΞΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1 ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-2 ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ (2), ΠΕΡΕΪΡΑ, ΠΑΠΟΥΛΗΣ
ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-3 ΣΕΛΑΓΙΑ, ΠΑΠΟΥΛΗΣ, ΦΑΟΥΠΑΛΑ, ΣΑΡΔΙΝΕΡΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ