aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αλλάζει γιατί θέλει να πετύχει

Απόλλων: Αλλάζει γιατί θέλει να πετύχει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για κάποιους το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα θα είναι το τελευταίο με τη φανέλα του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν νέα γραμμή πλεύσης και να οδηγήσουν πάλι την ομάδα τους σε επιτυχίες. Θεωρείται αποτυχία ότι, για δεύτερη σεζόν βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αλλά δεν κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα. Οι λόγοι αναλύθηκαν πολλές φορές. Από την άλλη, όμως, μέσα από την τελευταία επταετία εξάγεται και ένα μήνυμα πως, ο Απόλλων με τις τέσσερις συμμετοχές του σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχει μεγαλώσει.

Το να διεκδικείς κάθε σεζόν διακρίσεις και νίκες στην Ευρώπη, δεν είναι και το πιο απλό. Κι αυτό θα συνεχίσει και στη νέα σεζόν ο Απόλλων, να κυνηγά το καλύτερο. Βέβαια, από την άλλη, κάποιοι θα μονολογήσουν και θα διερωτηθούν πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα τους για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά ήταν το 2006, πριν από δεκατρία χρόνια. Η διοίκηση, πιο σοφή από ποτέ, με τον ενθουσιασμό της τεχνικής ηγεσίας η οποία και αυτή έμαθε από λάθη ή παραλείψεις, θα προσπαθήσουν από κοινού να φτιάξουν πιο δυνατή ομάδα.

Ο Ζοέλ Μολ αποτελεί ήδη την πρώτη κίνηση και το γεγονός ότι αποχώρησε ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες (Μπρούνο Βάλε) της μεγάλης πορείας του Απόλλωνα σε Κύπρο και Ευρώπη, δείχνει και την αποφασιστικότητα όλων να προχωρήσουν σε αλλαγές. Κάποιοι έδωσαν όσα είχαν να δώσουν και αυτό που μένει είναι οι αλλαγές που θα γίνουν να πετύχουν. Σε όλες τις θέσεις προωθούνται αλλαγές, ενώ είναι πιθανό από την επόμενη του τελευταίου αγώνα, να γίνουν γνωστές και επίσημα κι άλλες αποχωρήσεις.

Αυτοί που σίγουρα αποχωρούν πέραν των Βάλε, Κίσσα και Σκέμπρι, είναι οι Φοπαλά, Καραγιόλ και Μπρου. Οι τρεις τελευταίοι είχαν δυο – τρία καλά παιχνίδια, με κάποιες καλές στιγμές αλλά απ’ εκεί και πέρα απογοήτευσαν. Δεν βοήθησαν καθόλου οι τρεις προσθήκες που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και ακριβώς σε αυτό το σημείο εστιάζουν την προσοχή τους στον Απόλλωνα, να μην αποτύχουν δηλαδή στις προθήκες που ετοιμάζουν για τη νέα περίοδο. Γιατί και το νέο πρωτάθλημα αναμένεται ανταγωνιστικό και χρειάζονται ποιοτικές κινήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ