aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αυτός ο άλλος τους εαυτός

Απόλλων: Αυτός ο άλλος τους εαυτός

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ να φθάσει στον πολυπόθητο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος δείχνει ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους κατάφεραν να υπερκεράσουν άλλο ένα (υψηλό) εμπόδιο προς την επίτευξη του στόχου της. Επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ σ’ ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει μετά την ισοφάριση του Ακοράν στο 47’. Οι Λαρνακείς είχαν δοκάρι δύο λεπτό αργότερα με τον Ναούμ και χωρίς άγχος έδειχναν να γίνονται κυρίαρχοι στο παιχνίδι.

Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτός ο άλλος εαυτός του Απόλλωνα εμφανίστηκε ξανά και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που εμφανίστηκαν στο Τσίρειο. Οι γαλάζιοι πιο κυνικοί από ποτέ πήραν το ζητούμενο με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Και προσέξτε. Το έπραξαν χωρίς να είναι στο γήπεδο οι δύο πρώτοι τους σκόρερ, Ντιγκινί και Πίττας!

Ο Ανδρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης) με το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (σκόραρε δεύτερο σερί ματς προερχόμενος από τον πάγκο) έδωσαν τη λύση με τέρματα στο 60’ και στο 65’. Ο Απόλλων συνεχίζει να εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα, καθώς με δύο νίκες στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές με Ολυμπιακό (εντός) και Ομόνοια (εκτός) κατακτά τον τίτλο, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, μετέφερε την πίεση σε Ομόνοια και ΑΕΛ. Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 72 βαθμούς, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία των πρασίνων, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι πάνε στη Λευκωσία τη Δευτέρα ξέροντας πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα εξανεμίσει τις όποιες ελπίδες τους απέμειναν για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων δείχνει πολύ σκληρός για να πεθάνει. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με απολογισμό πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Κέρδισε την Ομόνοια με γκολ στο 90+2’, έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με την Ανόρθωση στο 90+4’, κέρδισε την ΑΕΛ σε ματς ζωής και θανάτου και παρά τα εμπόδια που συνάντησε στο ματς με την ΑΕΚ έφτασε στο ζητούμενο. Είπαμε, αυτός ο άλλος του εαυτός που καμία σχέση δεν έχει με τον Απόλλωνα προηγούμενων ετών. Κι ας ήταν πιο επιβλητικός, επιθετικός και θεαματικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ