aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΑποκλεισμός ενός χρόνου στον Ονάνα του Άγιαξ λόγω ντόπινγκ!

Αποκλεισμός ενός χρόνου στον Ονάνα του Άγιαξ λόγω ντόπινγκ!

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της UEFA στον Αντρέ Ονάνα! Ο τερματοφύλακας του Άγιαξ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός χρόνου για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ηχηρή «καμπάνα» στον Αντρέ Ονάνα έριξε η UEFA. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, στον τερματοφύλακα του Άγιαξ επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού ενός έτους λόγω ντόπινγκ.

Έπειτα από έλεγχο που είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, στον οργανισμό του 24χρονου γκολκίπερ είχε εντοπιστεί απαγορευμένη ουσία.

Παρόλο λοιπόν που εκείνος ισχυρίστηκε ότι την έλαβε κατά λάθος (ενώ είχε συνταγογραφηθεί για τη σύζυγό του) και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποδέχθηκε ότι δεν παρανόμησε εκούσια, τον έθεσε εκτός αγώνων όλων των διοργανώσεων μέχρι τον Φλεβάρη του 2022.

Η σχετική ανακοίνωση του Άγιαξ (που σκοπεύει μαζί με τον παίκτη να προσφύγει στο CAS) αναφέρει:

«Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου ο Ονάνα αισθανόταν αδιαθεσία. Ήθελε να πάρει ένα χάπι για να απαλύνει τον πόνο του. Χωρίς να το ξέρει ωστόσο, πήρε το Lasimac, ένα φάρμακο το οποίο είχε συνταγογραφηθεί στο παρελθόν στη σύζυγό του.

Η σύγχυση του Ονάνα είχε ως αποτέλεσμα να πάρει κατά λάθος το φάρμακο της συζύγου του, γεγονός που έφερε στο φινάλε τη συγκεκριμένη τιμωρία από την UEFA. Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας δήλωσε πως ο Ονάνα δεν είχε πρόθεση να “κλέψει”.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πιστεύει, βάσει των κανονισμών που έχει θεσπίσει κατά του ντόπινγκ, ότι ένας αθλητής έχει συνεχώς καθήκον να διασφαλίζει πως δεν θα εισέρχονται στο σώμα του απαγορευμένες ουσίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ