aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποκαλυπτικός Τιάγκο στο «Goal»: «Σύντομα υπογράφω…»

Αποκαλυπτικός Τιάγκο στο «Goal»: «Σύντομα υπογράφω…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μετά τους Καρλάο (διαβάστε ΕΔΩ) και Άντερσον Κορέια (διαβάστε ΕΔΩ), συνέντευξη στο «Goal.com.cy», παραχώρησε και ο τρίτος Βραζιλιάνος της Νέας Σαλαμίνας, Τιάγκο Φερέιρα.

O 30χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος θεωρείται κι αυτός ως ένα από τα «κλειδιά» στην ανοδική πορεία των ερυθρόλευκων μίλησε για τη μετεγγραφή του στην ομάδα του Βαρωσιού, στην παραμονή του και στη νέα περίοδο και άλλα πολλά τα οποία έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: Κορέια… το πέμπτο χειμερινό απόκτημα

-Τιάγκο, πρώτα θα θέλαμε να μας πεις τα σχόλιά σου για την πορεία της Νέας Σαλαμίνας στην τρέχουσα σεζόν. Από τις κακές μέρες στις καλές και τι πιστεύεις πως άλλαξε και η ομάδα σου παίζει πολύ καλά τους τελευταίους 2μισι περίπου μήνες;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη. Δεν ήμουν μέλος της Νέας Σαλαμίνας από την αρχή της σεζόν, αλλά είχα ακούσει πως η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν κατάφερνε να πάρει νίκες. Όσον αφορά στην αλλαγή των τελευταίων 2μισι περίπου μηνών, πιστεύω πως το κλειδί είναι η αγωνιστική συμπεριφορά. Χρειάζεται να γνωρίζουμε το μεγαλείο της Νέας Σαλαμίνας, την ιστορία της και ότι είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην Α’ Κατηγορία που σε καμία περίπτωση δεν της αξίζει να υποβιβαστεί. Ακολούθως έπρεπε να τρέξουμε περισσότερο και να παλέψουμε, να δίνουμε πιο σκληρές μάχες, διότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και δεν παίζει πάντα ρόλο η ποιότητα. Χρειάζεται πάθος, αλληλοστήριξη κι αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους παίκτες και όχι να σκέφτεται ο καθένας τον εαυτό του. Όταν τα βάλαμε καλά στο μυαλό μας όλα αυτά, άρχισαν να έρχονται και οι νίκες».

Διαβάστε επίσης: Καρλάο: «Έτσι έγινα Σαλαμιναίος, η παραμονή μου διευθετήθηκε»

-Πως αισθάνεσαι που είσαι μέλος της Νέας Σαλαμίνας και πως νιώθεις που είσαι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της;

«Νιώθω πάρα πολύ καλά στη Νέα Σαλαμίνα. Δεν είμαι ο καλύτερος, αλλά όλοι στην ομάδα συνέβαλαν ώστε να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση τώρα».

Διαβάστε επίσης: Ο Φούσκο εκλιπαρεί: «Βοηθήστε το παιδάκι μου να ζήσει» (pics)

-Μίλησέ μας για το… στόρι της μετεγγραφής σου στη Νέα Σαλαμίνα.

«Ήμουν στην Ταϊλάνδη μαζί με τον Καρλάο. Όταν ο Καρλάο μου τηλεφώνησε και μου είπε πως θα πάμε στην Κύπρο, με ρώτησε αν ήθελα να επιστρέψω και απάντησα “ναι” επειδή μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ. Τότε με έφερε σε επαφή με τον Σάββα Σάββα (μάνατζερ) ο οποίος με πρότεινε στη Νέα Σαλαμίνα και η διοίκηση είδε με θετικό μάτι την πιθανότητα να έρθω, θυμήθηκαν που είχα παίξει καλά στον Οθέλλο και όλα πήγαν μια χαρά».

Διαβάστε επίσης: «Του χρόνου στη Σαλαμίνα αδελφέ»

-Σου αρέσει η Κύπρος; Πως αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου; Θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο νησί μας;

«Εγώ και η σύζυγός μου, πραγματικά απολαμβάνουμε την Κύπρο. Είναι η τρίτη φορά που ζούμε εδώ και ευελπιστούμε να μείνουμε για πολύ καιρό. Η Κύπρος διαθέτει πολύ καλούς ανθρώπους, πολύ καλό καιρό και δεν κάνει πολύ κρύο, ενώ απολαμβάνω να τρώω σουβλάκι. Με τη σύζυγό μου αξιοποιούμε τον ελεύθερό μας χρόνο βλέποντας ταινίες στο Netflix, ενώ μερικές φορές βγαίνουμε για φαγητό σε εστιατόρια μαζί με τους Βραζιλιάνους φίλους μου Κορέια και Καρλάο».

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για τους Καρώ-Ρέινολντς

-Είναι αλήθεια πως θα παραμείνεις στη Σαλαμίνα και στη νέα σεζόν;

«Εγώ και ο μάνατζέρ μου ο Σάββας, έχουμε διευθετήσει τα πάντα με τη Νέα Σαλαμίνα και σύντομα θα υπογράψουμε το νέο μας συμβόλαιο».

-Πως αισθάνεσαι που αγωνίζεται μαζί με δύο φιλαράκια και συμπατριώτες σου, τους Καρλάο και Κορέια;

«Με τον Καρλάο είμαστε πολύ καλοί φίλοι επειδή παίζαμε μαζί στην Ταϊλάνδη. Γι’ αυτό και στην επίθεση γνωρίζουμε πολύ καλά το παιχνίδι ένας του άλλου και είναι πολύ πιο εύκολο όταν αγωνίζεσαι με έναν φίλο σου. Ο Κορέια είναι πολύ καλός παίκτης και είναι πολύ εύκολο για τους δυο μας που αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά και πάλι είναι σημαντικό που το κάνω αυτό με έναν φίλο και άνθρωπο που μου αρέσει. Έτσι, μπορείς να αποδίδεις καλύτερα».

Διαβάστε επίσης: Κορέια στο «Goal»: Πώς νιώθει και τι λέει για το συμβόλαιο του

-Ποια ομάδα πιστεύεις πως θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και κατά τη γνώμη σου ποιους παίκτες του πρωταθλήματος θεωρείς ως τους καλύτερους;

«Εάν ο Απόλλωνας συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος και να παίζει καλά, πιστεύω θα αντέξει και θα πάρει το πρωτάθλημα επειδή έχει δυνατή ομάδα και πολύ καλούς-ποιοτικούς παίκτες. Για μένα ο καλύτερος παίκτης είναι ο Γιάννης Κούσουλος. Ο αρχηγός μου…».

Διαβάστε επίσης: Το -μέχρι στιγμής- best of των Καρλάο-Τιάγκο! (vids)

-Καταληκτικά, πες μας τα σχόλιά σου για τον προπονητή σου Σάββα Πουρσαϊτίδη και τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας.

«Ο προπονητής μας είναι πολύ καλός στη δουλειά του αλλά και ως άνθρωπος και όταν παίζεις σε κάνει να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό στο γήπεδο. Όλο το προσωπικό στη Νέα Σαλαμίνα είναι πολύ καλό. Είμαστε σαν οικογένεια. Όσο για τους οπαδούς μας είναι εξαιρετικοί και φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα και αυτό κάνει όλους μας να έχουμε καλή απόδοση. Εύχομαι στη νέα περίοδο η Νέα Σαλαμίνα να είναι δυνατή για να δώσουμε περισσότερη χαρά στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Επικές στιγμές στην Τούμπα με πρωταγωνιστή έναν Σαλαμιναίο (vid)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ