aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAποκάλυψη-σοκ: «Μου ζήτησαν την άδεια για να σκοτώσουν τον Τσιλαβέρτ»

Aποκάλυψη-σοκ: «Μου ζήτησαν την άδεια για να σκοτώσουν τον Τσιλαβέρτ»

Ο Αντρές Εσκομπάρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε στην ιστορία καθώς δολοφονήθηκε στις 2 Ιουλίου 1994, λίγο μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με πολλούς να εκτιμούν πως θεωρήθηκε υπεύθυνος από ισχυρά καρτέλ για τον αποκλεισμό της εθνικής Κολομβίας στη φάση των ομίλων (είχε πετύχει αυτογκόλ στο ματς με τις ΗΠΑ) και αποφασίστηκε η εκτέλεσή του ως μία πράξη εκδίκησης για την απώλεια κερδών από στοιχηματικές δραστηριότητες.

Το πόσο έχει ευτελιστεί η ανθρώπινη ζωή μπορεί ωστόσο να το αντιληφθεί κάποιος και από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του Εσκομπάρ και το οποίο θέλησε να αποκαλύψει ο Φαουστίνο Ασπρίγια το 2019, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Φαουστίνο ο Μεγάλος».

Σύμφωνα λοιπόν με τον παλαίμαχο στράικερ των Νιούκαστλ και Πάρμα, μία διαμάχη που είχε εντός γηπέδου με τον Χοσέ Τσιλαβέρτ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κολομβία – Παραγουάη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998 (έγινε στις 2 Απριλίου 1997) παραλίγο να στοίχιζε τη ζωή στον θρυλικό γκολκίπερ της Παραγουάης.

Σε εκείνο το ματς Ασπρίγια και Τσιλαβέρτ είχαν έντονο διαπληκτισμό και το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν αμφότεροι στο 79ο λεπτό, με αυτή την κόντρα να δίνει σε κάποιους το ερέθισμα να βγάλουν από τη μέση τον Τσιλαβέρτ.

Συγκεκριμένα, ένας έμπορος ναρκωτικών με το ψευδώνυμο Χούλιο Φιέρο, πλησίασε λίγες ημέρες αργότερα τον Ασπρίγια κατά τη διάρκεια της παραμονής του Κολομβιανού στο ξενοδοχείο και του είπε: «Ζητάμε να μας δώσεις εξουσιοδότηση για να σκοτώσουμε τον Τσιλαβέρτ».

Με τον Ασπρίγια να σοκάρεται από αυτό που του ειπώθηκε και να απαντάει ως εξής: «Πώς σου ήρθε αυτό; Είσαι τρελός, στο ποδόσφαιρο αυτό που γίνεται στο γήπεδο μένει στο γήπεδο». Η απάντηση αυτή έσωσε όπως αντιλαμβάνεστε τη ζωή του Τσιλαβέρτ που βρισκόταν σε κίνδυνο μετά από το επεισόδιο που είχε με τον Ασπρίγια…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ