aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποκάλυψη Χαμπουλλά: Η οικονομική ζημιά και το μπάτζετ της νέας σεζόν

Αποκάλυψη Χαμπουλλά: Η οικονομική ζημιά και το μπάτζετ της νέας σεζόν

Δικαιολογημένο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης το ξέσπασμα όλων όσοι απαρτίζουν το οικοδόμημα της «Κυρίας» μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου. Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σεζόν, αφού η ομάδα έφτασε σε τελικό μετά από 13 χρόνια και δήλωσε πεπεισμένος ότι εάν συνεχιστεί η προετοιμασία με την ίδια προσήλωση θα έρθει η πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

Ο πρόεδρος των κυανόλευκων διαβεβαίωσε πως υπάρχει κοινή επιθυμία όλων στην ομάδα για ανανέωση συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια, αποκάλυψε ότι έγινε πρόταση ανανέωσης στον Τορνίκε Οκριασβίλι αλλά επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ σημείωσε ότι οι απώλειες εσόδων από την πανδημία του κορωνοϊού είναι κοντά στα 2.000.000 ευρώ. Όσο για το μπάτζετ της νέας σεζόν ανέφερε ότι στόχος είναι το μισθολόγιο να διατηρεί στα φετινά επίπεδα, κοντά στα 3.500.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Κ. Χαμπουλλά, πώς σας βρίσκει η επόμενη μέρα της πρόκρισης; «Ήταν ένα γεγονός που μας χαροποίησε τόσο η πρόκριση όσο και η συμπεριφορά της ομάδας. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Έχουν πέσει οι τόνοι, τελείωσαν οι πανηγυρισμοί, μπήκαμε ξανά στη ρουτίνα και θα προετοιμαστούμε για τον μεγάλο τελικό».

Πιστεύατε στην πρόκριση; «Ναι, το πίστευα γιατί φάνηκε και στον πρώτο αγώνα ότι η Ανόρθωση είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΑΠΟΕΛ αυτή την περίοδο. Πήγαμε στη Λευκωσία σεβόμενοι το όνομα του μεγάλου αντιπάλου, αλλά με πίστη στις δυνατότητες μας.  Το εντός έδρας 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα στο Κύπελλο και ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά».

Τι είδατε που σας άρεσε σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια; «Η ομάδα έχει διάρκεια στην απόδοση της. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχαν τρεξίματα, αλληλοκάλυψη, ήταν παραγωγική η ομάδα και είναι στοιχεία που τα έχουμε. Λόγω κάποιων συγκυριών μείναμε πίσω στον βαθμολογικό πίνακα».

Ποιες ήταν αυτές οι συγκυρίες; «Διάφορα γεγονότα. Οι ατυχίες και άλλα για τα οποία δεν θέλω να επεκταθώ. Γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη μας στο πρωτάθλημα, θεωρώ επιτυχημένη την φετινή σεζόν με την παρουσία μας στον τελικό. Αν συνεχιστεί η προετοιμασία με κάθε σοβαρότητα θα καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε μετά από πολλά χρόνια».

Πάτε σαν φαβορί στον τελικό; «Η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι καταγεγραμμένη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μας κέρδισε φέτος ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό».

Πρόεδρε, το κυρίαρχο θέμα είναι το συμβόλαιο του Τιμούρ Κετσπάγια. Μετά την χθεσινή πρόκριση σκοπεύει η διοίκηση είτε ο κ. Πουλλαΐδης να ορίσετε συνάντηση πριν τον τελικό; «Συναντήσεις με τον Τιμούρ Κετσπάγια έχουμε κάθε μέρα. Είμαστε συνεννοημένοι και γι’ αυτό το θέμα. Έχουμε βάλει στόχο το συγκεκριμένο θέμα να το συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν. Εάν υπάρξουν νέα νωρίτερα θα ενημερωθείτε. Το έχω ξαναπεί, ότι επιθυμία μου, επιθυμία της διοίκησης, επιθυμία όλων στην Ανόρθωση είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να παραμείνει ο Τιμούρ. Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο αυτή την στιγμή».

Είναι επιθυμία και του κ. Πουλλαΐδη; «Βεβαίως και του κ. Πουλλαΐδη».

Είδαμε χθες τον κ. Πουλλαΐδη να πανηγυρίζει έντονα την πρόκριση: «Περιμέναμε χρόνια αυτές τις στιγμές. Ίσως κάποιοι να χαρακτηρίσουν υπερβολική την αντίδραση μας, αλλά τα γεγονότα πέρυσι με τη διακοπή της σεζόν ήταν χαραγμένα στη μνήμη μας και του προπονητή μας και η πρόκριση στον τελικό ήταν σαν να βγάλαμε την πικρία μας για όσα έγιναν. Αυτό εισέπραξα εγώ στα πρόσωπα όλων».

Τι ακριβώς έχετε συνεννοηθεί με τον Τιμούρ Κετσπάγια; «Δεν έχω σκοπό να δημοσιοποιώ τι λέμε στις ιδιωτικές μας συναντήσεις. Ξαναλέω, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την κατάκτηση του κυπέλλου και την έξοδο μας στην Ευρώπη και την ώρα που πρέπει θα κάτσουμε κάτι και αφού υπάρχει θέληση από όλους να βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Είναι επιθυμία και του Τιμούρ Κετσπάγια να παραμείνει; Χθες ο ίδιος στις δηλώσεις του είπε ότι μπορεί και ο ίδιος να θέλει κάτι διαφορετικό… «Υπάρχει επιθυμία και από τον ίδιο και το πρώτιστο πλάνο που έχει ο ίδιος μιλώντας μαζί του καθημερινά είναι η κατάκτηση του κυπέλλου».

Ο προγραμματισμός που άρχισε είναι με τον Τιμούρ Κετσπάγια; «Ο προγραμματισμός ουδέποτε σταματά. Παρακολουθούμε περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν και όταν κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα θα κινηθούμε. Να μην ανησυχούν οι φίλοι της Ανόρθωσης, ναι και με τον Τιμούρ Κετσπάγια γίνονται οι συζητήσεις».

Λήγει το συμβόλαιο του Οκριασβίλι, έτσι, του έχετε κάνει πρόταση; «Του έχουμε κάνει πρόταση, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στο εξωτερικό. Έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί του, ξέρει ότι τον θέλουμε, αλλά όταν σου λέει ότι θέλει να πάει εκτός Κύπρου δεν μπορείς να κρατήσεις κάποιο με το ζόρι».

Μιλήσατε με την Γάνδη για τον Κβιλιτάια; «Έχουμε δει αρκετά θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό. Ο Κβιλιτάια ανήκει στην Γάνδη. Εάν αποφασίσει να τον παραχωρήσει ξανά δανεικό γνωρίζουν την επιθυμία μας να τον αποκτήσουμε. Αλλά ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνει. Θα μας ενημερώσουν πρώτους για τις προθέσεις τους, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι αυτός που δίνει το περισσότερο χρήμα».

Παρακολουθείτε περιπτώσεις από την κυπριακή αγορά, όπως ο Θεόδωρου για τον οποίο προέκυψε και παλαιότερα ενδιαφέρον; «Και για τον συγκεκριμένο και για οποιοδήποτε άλλον πρέπει να είναι ελεύθεροι και δεύτερον να υπάρχουν εξωπραγματικές απαιτήσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ευρωστία της ομάδας. Υπήρξαν μεγάλες απώλειες εσόδων από την πανδημία».

Πόση είναι η ζημιά της Ανόρθωσης φέτος στη Ανόρθωση από την πανδημία: «Υπολογίζω 1.600.000 με 2.000.000 ευρώ».

Πόσος θα είναι ο προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν; «Αυτό θα το ξέρω περίπου μέσα Μαΐου και θα ενημερώσω το δ.σ. της εταιρείας και του Σωματείου. Άρχισα μια εκστρατεία, συναντώντας πρώην παράγοντες και μέλη του Σωματείου. Θέλω να συντηρήσουμε το μισθολόγιο κοντά στα 3.500.000 ευρώ. Στοχεύουμε ότι περίπου το μισό απ’ αυτό το ποσό θα το βρούμε γιατί δεν έχουμε στην πλάτη μας μόνο το μπάτζετ, είναι και οι παλιές αμαρτίες που πληρώνουμε».

Ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Η Ομόνοια δείχνει σταθερότητα αλλά ο Απόλλων στέλνει μηνύματα, κλέβοντας βαθμούς στα τελικά στάδια των αγώνων. Θα ήταν μεγάλο λάθος να προβλέψουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ