aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποκάλυψη: Αυτή είναι η (αμύθητη) περιουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η (αμύθητη) περιουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Πριν από λίγο καιρό το περιοδικό «Forbes» ανακοίνωσε ότι ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο. Τους τελευταίους 12 μήνες έβγαλε συνολικά 77 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 49 προέρχονται από μισθούς και μπόνους και τα υπόλοιπα από διαφημίσεις και δικαιώματα διαχείρισης της εικόνας του.

Είναι, εξάλλου, αυτή η εικόνα, εκτός φυσικά από το ταλέντο και την σκληρή δουλειά, που έχει φέρει τον Ρονάλντο στην κορυφή. Δεν είναι μόνο ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (ένας εκ των δύο καλύτερων τα τελευταία χρόνια), αλλά και μια διασημότητα που «κοντράρεται» στα ίσα με τραγουδιστές και ηθοποιούς. Και τους νικά.

Πρόσφατα, ο Πορτογάλος υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Μαδριλένους. Θα μείνει στη «βασίλισσα» μέχρι το 2021 και οι ετήσιες απολαβές του θα αυξηθούν από 18,2 εκατομμύρια ευρώ σε 23,4. Με… απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει 450.000 ευρώ την εβδομάδα. Το 2003 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει μόλις… 15 εκατομμύρια ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να τον αποκτήσει.

Ο ίδιος ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του. Όχι από οικονομικής άποψης. Μοιάζει περισσότερο να αγχώνεται για το τι θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Κι έτσι έχει αρχίσει από τώρα να ανακατεύεται με… μπίζνες. Δεν είναι μόνο οι συμφωνίες του με χορηγούς. Είναι και η προώθηση ξενοδοχείων, εσταιτορίων και οτιδήποτε άλλου μπορεί να διαφημίσει.

Και η διαφήμιση γίνεται εξαιρετικά, στην περίπτωση, μέσω των social media. Ο Κριστιάνο έχει 117 εκατομμύρια φίλους στο facebook, περίπου 48 εκατομμύρια ακολούθους στο twitter και 82 εκατομμύρια οπαδούς στο instagram. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Forbes», από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, ο Ρονάλντο «προώθησε» μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνολικά 225 μάρκες.

Διαφημίζει από σαμπουάν και ρολόγια μέχει αυτοκίνητα. Έχει συμβόλαιο, μεταξύ άλλων, με τις Herbalife, Clear Paris Shampoo, Sacoor Brothers, Poker Stars, Tag Heuer, XTrade, Abbott, Toyota,  Emirates, Castrol, Samsung, Soccerade, Emporio Armani, Konami, Banco Espirito Santo, KFC, MEO, Clear Paris Shampoo, Linic.

Σε αυτές τις συμφωνίες προστίθεται φυσικά το συμβόλαιό του με τη Nike, από την οποία βάζει στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε χρόνο 11 εκατομμύρια ευρώ. Από την Armani λαμβάνει 1.9 εκατομμύριο ευρώ, ενώ έχει λανσάρει και την δική του σειρά ρούχων, εσωρούχων και παπουτσιών.

Έχει δημιουργήσει τελευταία και την δική του αλυσίδα ξενοδοχείων… Και όταν αποχωρήσει από την ενεργό δράση θέλει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Προφανώς θα είναι το χόμπι του, καθώς μέχρι τότε θα έχει βγάλει τόσα λεφτά για να έχουν να ζήσουν πολλές γενιές μετά από αυτόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ