aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Όταν βρέθηκε ξανά στα σκοινιά κόντρα στην Ομόνοια (vid)

ΑΠΟΕΛ: Όταν βρέθηκε ξανά στα σκοινιά κόντρα στην Ομόνοια (vid)

Πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης κυπέλλου αύριο στο ΓΣΠ, ανάμεσα στους «αιώνιους» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Κακά τα ψέματα, η Ομόνοια να φαντάζει φαβορί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, βάσει όσων έδειξαν οι δύο ομάδες στη σεζόν. Κάτι που παραπέμπει σε ανάλογη περίπτωση της περιόδου 1994-95, όταν οι πράσινοι διεκδικούσαν τον πρωταθληματικό τίτλο με την Ανόρθωση, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι είχαν κόψει πάρα πολύ πίσω.

Τα κοινά της τότε αγωνιστικής περιόδου και της νυν δεν ήταν λίγα. Ο ΑΠΟΕΛ με τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο είχε αποτύχει στην επιλογή των τριών ξένων (Μομτσίλοβιτς, Λιούμπισιτς, Μάρκοβιτς) και υπήρχε έντονη κριτική. Μετά την πεντάρα στο πρωτάθλημα από την Ομόνοια (2-5) και άλλα αποτυχημένα αποτελέσματα, ο «Μάντζο» αποτέλεσε παρελθόν. Τον δύσκολο ρόλο να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, ανέλαβε ο Βούλγαρος τεχνικός, Χρίστο Μπόνεφ.

Όταν λοιπόν η κλήρωση στα ημιτελικά έβγαλε το «τριφύλλι», λίγοι ήταν εκείνοι που θα πόνταραν σε πρόκριση των γαλαζοκιτρίνων. Η πράξη, όμως, αποδείχτηκε διαφορετική και αφού έβαλαν τις βάσεις στο πρώτο ματς με 2-0, στη ρεβάνς αρκούσε το 1-1 για να τους στείλει στον τελικό. Στο Τσίρειο μάλιστα νίκησαν 4-2 τον Απόλλωνα, επίσης κόντρα στα προγνωστικά, κλείνοντας θριαμβευτικά μία σεζόν που έμοιαζε καταστροφική.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν 26 χρόνια αργότερα μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να επαναλάβει κάτι ανάλογο. Ευρισκόμενος δηλαδή σαν πυγμάχος στα σκοινιά, να κάνει την υπέρβαση πετώντας εκτός κυπέλλου την Ομόνοια και να συνεχίσει προς την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει κυπριακού ποδοσφαιρικού τίτλου.

Δείτε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 από τη νίκη με 2-0 του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ματς απέναντι στην Ομόνοια για τα ημιτελικά της σεζόν 1994-95:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ