aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόδραση τίτλου για την Τσέλσι! (video)

Απόδραση τίτλου για την Τσέλσι! (video)

Τύχη, ικανότητα, μέταλλο… Στοιχεία που χαρακτήρισαν την Τσέλσι στο σημαντικότατο και πολύ ζόρικο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad», αφού οι «μπλε» πέρασαν με το τελικό 3-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ! Την ευκαιρία της χρονιάς έχασε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Καλός ρυθμός, ανωτερότητα της Σίτι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, κυρίως με πίεση και… υποψίες καλών στιγμών στα καρέ του Κουρτουά, με μια Τσέλσι που έκανε υπομονή και αναζητούσε «ρωγμές» που θα τη βοηθούσαν να τρέξει μπροστά, αλλά με τον Κέιχιλ να κάνει το λάθος στο 45′ και να βάζει μπροστά τους «πολίτες». Η Μάντσεστερ Σίτι, που και στο 25′ είχε σκοράρει αλλά ορθά δεν μέτρησε το γκολ του Φερναντίνιο για οφσάιντ, έψαξε πολύ το γκολ στο τελευταίο κομμάτι του 45λέπτου και το πέτυχε με τον αρχηγό των «μπλε» να κάνει λανθασμένη παρέμβαση σε σέντρα του Νάβας.

Η Τσέλσι προσαρμοζόταν ανάλογα με το μομέντουμ του αγώνα, άργησε να βγει από τα καρέ της, είχε «όπλο» την ταχύτητα που όμως δεν έφτανε, ο Αζάρ στο 26′ θα μπορούσε να έχει τελειώσει μόνος τη φάση στην οποία πέρασε και τον Μπράβο αλλά έκανε μεγάλο λάθος ουσιαστικά… κάνοντας δώρο στη Σίτι, με τους γηπεδούχους να επιβραβεύονται για την επιμονή τους και να προηγούνται στην ανάπαυλα με το γκολ στη συμπλήρωση των 45′.

Η τύχη μάλλον είχε… μπλε διαθέσεις στην αναμέτρηση κι όχι γαλάζιες. Το αντιλήφθηκαν αμφότερες οι ομάδες με τα όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Etihad» στο δεύτερο 45λεπτο. Η Σίτι θα μπορούσε να έχει πετύχει και δύο και τρία γκολ, με τον Κέιχιλ ν’ απομακρύνει λίγο πριν την τελική γραμμή από σουτ του Αγουέρο στο 53′ έπειτα από τεράστιο λάθος στην άμυνα των «μπλε», ο Ντε Μπρόινε… χιλιοστά πριν την τελική γραμμή από πάσα πάρε-βάλε πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι και κάπου εκεί γραφόταν η ιστορία του αγώνα. Οι «πολίτες» δεν θα έπαιρναν αυτό το ματς… Ο Κόστα στο 60′ από τρομερή μπαλιά του Φάμπρεγας δεν άφησε περιθώριο στον Οταμέντι να τον κοντράρει και ισοφάρισε με δυνατό δεξί σουτ, ενώ στο 70′ σε ξαφνική αντεπίθεση, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έκανε την κάθετη για τον Γουίλιαν που πλάσαρε ιδανικά για το 2-1 και την ολοκλήρωση της ανατροπής!

Οι «μπλε» κλήθηκαν να υπερασπιστούν πλέον το μεγάλο τους κατόρθωμα, η Σίτι κλονίστηκε από το γεγονός πως το ματς είχε έρθει τούμπα με τέτοιο τρόπο, όμως το… βασανιστήριο δεν είχε τελειώσει ακόμα για το σύνολο του Γκουαρδιόλα. Στο 90′ από βαθιά μπαλιά του Αλόνσο, ο Αζάρ έτρεξε, ο Κολάροφ… το παράτησε και ο Βέλγος με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 3-1! Το φινάλε θα είχε σύρραξη μεταξύ των παικτών και δύο αποβολές για τους «πολίτες», με τον Αγουέρο να χτυπάει τον Νταβίντ Λουίζ πολύ άσχημα και τον Φερναντίνιο ν’ αρπάζει τον Φάμπρεγας από τον λαιμό, τον Ισπανό να πέφτει πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες και τον Τέιλορ να βγάζει ορθά την κόκκινη και στον Βραζιλιάνο χαφ.

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Οταμέντι, Στόουνς (78′ Ιεανάτσο), Κολάροφ, Χεσούς Νάβας, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (76′ Τουρέ), Σανέ (69′ Κλισί), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Αγουέρο.

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες, Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Πέδρο (50′ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (85′ Τσάλομπα), Αζάρ (90’+4′ Μπατσουαγί).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ