aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόδραση από το Μόναχο με Σιλντς για την Αρμάνι Μιλάνο

Απόδραση από το Μόναχο με Σιλντς για την Αρμάνι Μιλάνο

Σημαντική νίκη, με τον τρόπο που ήρθε, για την Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, με σκορ 81-79 στην παράταση την Μπάγερν Μονάχου. Οι γηπεδούχοι του Αντρέα Τρινκιέρι, κόντρα στα προγνωστικά ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και έχασαν το ματς στο ένα σουτ, αυτό το εύστοχο που είχε ο Σέιβον Σιλντς 9’’ πριν το φινάλε του έξτρα πεντάλεπτου.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντιλέινι και Χάινς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, πολύ καλός για τους γηπεδούχους ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Γουέιντ Μπόλντγουιν με 18 πόντους, αλλά και άστοχο σουτ νίκης στο φινάλε.

Το ματς:

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Αρμάνι με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Ρολ, προηγήθηκε 9-8 στο 5’, όμως η Μπάγερν είχε λύσεις με τους Ντζέντοβιτς και Ρέινολντς και έμεινε κοντά στο σκορ 14-15. Οι βαυαροί με τον πρώτο να σκοράρει ξανά πίσω από τα 6.75, προηγήθηκαν 20-19 στο 13’, όμως η ποιότητα των Ντιλέινι και Χάινς, έδωσαν «αέρα» τριών πόντων στους φιλοξενούμενους, (27-30 στο 18’). Με τον Μπόλντγουϊν να σκοράρει, η Μπάγερν μείωσε ξανά στο -1 (31-32), στην ανάπαυλα και το ματς προμηνύονταν ντέρμπι και στην συνέχεια.

Με επί μέρους 7-3 για το οποίο συμβολή είχε ο ΛεΝτέι, η Αρμάνι πέρασε μπροστά με 39-34 στο 23’, όμως η Μπάγερν ήταν σκληρό καρύδι και με τους Λούτσιτς και Ρέινολντς να δίνουν λύσεις, προηγήθηκε ξανά 46-44, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικανός ψηλός, έκανε μεγάλη «ζημιά» στην ομάδα του Μεσίνα και οι γηπεδούχοι κράτησαν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 55-54 στο 30’.

Στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 63-63 πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με τον Μπόλντγουϊν να σκοράρει για τους γηπεδούχους και τους Ροντρίγκεθ και Χάινς για τους φιλοξενούμενους. Με τρίποντο του Σιλντς, το σκορ έγινε 67-68 στο 38’, ο Λούτσιτς με δικό του τρίποντο έβαλε μπροστά την Μπάγερν με 70-68 και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με λέι απ ισοφάρισε. Οι δύο ομάδες, έχασαν από μία επίθεση και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Μάλκολμ Ντιλέινι το πήρε… προσωπικά και με έξι συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά τους Ιταλούς, 76-72, δύο λεπτά πριν το τέλος. Με καλάθια του Μπόλντγουϊν και δύο βολές του Μπαμπ, η Μπάγερν προσπέρασε ξανά με 79-78, 29’’ πριν το φινάλε, ο Σιλντς όμως έκρινε το ματς με τρίποντο, καθώς το σουτ νίκης του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, μπήκε και βγήκε, με αποτέλεσμα το Μιλάνο να… αποδράσει από το Μόναχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-32, 55-54, 70-70 (κ.α.), 79-81 (παρ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ