aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό την 1η Ιουλίου 2020 στον Ολυμπιακό Πειραιώς ο Κωστή!

Από την 1η Ιουλίου 2020 στον Ολυμπιακό Πειραιώς ο Κωστή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από την 1η Ιουλίου 2020, ο Ιωάννης Κωστή θα αποτελεί και επισήμως μέρος του έμψυχου δυναμικού του Ολυμπιακού Περαιώς. Η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας ενέκρινε σε προχθεσινοβραδινή συνεδρία τη νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία έτυχε ενδελεχούς επεξεργασίας από τους νομικούς του συλλόγου.

Αυτοί, εξάλλου, μεσολάβησαν ώστε να γίνουν εφικτές οι αλλαγές που αξίωναν οι ιθύνοντες του προσφυγικού σωματείου. Η πρόταση της ελληνικής ομάδας είναι ύψους 500.000 ευρώ, συν ποσοστό μεταπώλησης 15%. Επίσης, προβλέπει μπόνους άλλων 50.000 ευρώ σε περίπτωση που ο νεαρός άσος παραχωρηθεί υπό οποιαδήποτε μορφή σε άλλον κυπριακό σύλλογο.

Διαβάστε επίσης: Oκκάς-Κωστή: €1.000.000 σε 22 χρόνια!

Μόλις ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα πέσουν οι υπογραφές και θα προκύψουν πιθανόν οι σχετικές ανακοινώσεις των δύο συλλόγων. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τους ερυθρόλευκους του Πειραιά καθώς κρίνει πως αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την περαιτέρω εξέλιξή του. Δεν θα μετακομίσει στην Ελλάδα την προσεχή μετεγγραφική περίοδο, αλλά θα παραμείνει στη Νέα Σαλαμίνα και το καλοκαίρι θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Όπως προαναφέραμε, από την 1η Ιουλίου 2020 θα ντυθεί και επισήμως στα χρώματα της ομάδας του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Kωστή: Τα 2 εμπόδια που ξεπεράστηκαν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για τη μετεγγραφή του Ιωάννη Κωστή. Θα συζητήσουμε με την πλευρά του Ολυμπιακού για να διευθετήσουμε και τις τελικές επαφές. Είναι ταπεινός, δουλευταράς, το μέλλον του ανήκει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννος Χρυσοστόμου.

Ο Κωστή έπαιξε στην Κ17 και στην Κ19, ενώ ο Μπεν Σιμόν αποφάσισε όχι μόνο να τον καλέσει παρά το νεαρό της ηλικίας του (19) στην Εθνική Ανδρών, αλλά τον χρησιμοποίησε στα προκριματικά του Euro 2020 απέναντι σε Ρωσία και Σκωτία. Ο Ισραηλινός τεχνικός βγήκε και αποθέωσε τον Κωστή, λέγοντας: «Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Ο Ιωάννης Κωστή με έκανε τόσο περήφανο όσο έχω να νιώσω χρόνια».

Διαβάστε επίσης: «Ραντεβού και… τέλος με Κωστή, παίζει σαν να είναι 30 χρόνων»

Η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό, μάλιστα, συγκαταλέγεται στις δέκα ακριβότερες Κυπρίων παικτών, αλλά και η ακριβότερη της Νέας Σαλαμίνας. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έκανε 26 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 10 στο αρχικό σχήμα. Υπάρχει η πεποίθηση από αρκετούς πως θα αποτελέσει τη βάση για την εθνική μας ομάδα τα επόμενα χρόνια, ειδικά αν συνεχίσει τη δουλειά, τα μυαλά του δεν πάρουν αέρα και παραμείνει προσγειωμένος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ