aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό τη Νις έως στη Βασιλεία…

Από τη Νις έως στη Βασιλεία…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύο μέρες ξεκούρασης, σήμερα και αύριο και από Δευτέρας ξανά δουλειά στον Απόλλωνα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή μοίρασε τον χρόνο σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του στο χθεσινό φιλικό με τον Άρη, εστιάζοντας την προσοχή του σε όσους δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Οι κυανόλευκοι μετρούν μόνο τα οκτώ παιχνίδια που έδωσαν στην Ευρώπη τα οποία το καθένα με τη σειρά του, τους χάρισαν πολλές χαρές.

Η διαδρομή ξεκίνησε από εκείνο το βράδυ στη Λιθουανία, όπου μέσα σε μια απίστευτη βροχόπτωση έχασαν με 1-0, για να φτάσουμε στον επαναληπτικό με τη Βασιλεία, όπου μέσα σε αποθέωση κέρδισαν με 1-0 και… πέταξαν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Απόλλων, κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, πιο απαιτητικός, πιο γεμάτος και πειστικός. Καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου αλλά πιο πολύ στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Η φετινή συμμετοχή του στην Ευρώπη είναι η έκτη συνεχόμενη μέσα από τις οποίες μετρά τέσσερις παρουσίες στους ομίλους του Γουρόπα Λιγκ. Ξετυλίγοντας το κουβάρι από την πρώτη πρόκριση στους ομίλους, τον Αύγουστο του 2013 επί της Νις, φτάσαμε στο 2018 στην τέταρτη συμμετοχή στους ομίλους, κάτι το φανταστικό! Μέσα σε έξι χρόνια ο Απόλλων έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του, μπήκε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και «χορεύει» με συλλόγους που πριν μερικά χρόνια δεν πίστευε πως θα τα κατάφερνε.

Οι επιτυχίες φέρνουν και χρήμα και δεν είναι μόνο τα λεφτά που θα πάρει από την ΟΥΕΦΑ, είναι και τα μπόνους που υπάρχουν στα συμβόλαια με τους χορηγούς του Απόλλωνα. Η πρόκριση στους ομίλους, υποχρεώνει τους χορηγούς του βάσει των συμφωνιών να αυξήσουν τα ποσά τους. Είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα του Απόλλωνα από τη συμμετοχή του στους ομίλους, θα ξεπεράσουν (σε μία σεζόν και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα) τα πέντε εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος σε περίπτωση που κάνει νίκες ή πάρει βαθμούς στα ματς με τη Λάτσιο, τη Μαρσέιγ και την Άιντραχτ.

Ο Απόλλων νιώθει δυνατός και δικαιωμένος, καθώς μπορεί να κινείται με αρκετό χρήμα στο ταμείο του. Ο πρώτος στόχος, λοιπόν, επιτεύχθηκε και μένει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο στους αγώνες που ακολουθούν στην Ευρώπη, όχι απλώς για να έχει τυπική παρουσία ή να κερδίσει και άλλες εμπειρίες αλλά και να «χτυπήσει» πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης όσο κι αν φαντάζει δύσκολο. Ο μεγάλος στόχος στη σεζόν 2018-19, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί στοχεύει και εκεί φαίνεται πως θα εξαντλήσουν όλη τους την ενέργεια οι κυανόλευκοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ