aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό τη ΦΙΦΑ… με αγάπη €180.000

Από τη ΦΙΦΑ… με αγάπη €180.000

Σημαντικά ποσά προσφέρει η ΦΙΦΑ στις ομάδες που παραχωρούν ποδοσφαιριστές στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η Ανόρθωση η οποία έχει τον Αμπντουλάι Σιεού στο ρόστερ της και ανεξαρτήτως αν θα συνεχίσει να είναι παίκτης της και μετά το Μάιο του 2018, θα καρπωθεί τα οικονομικά οφέλη.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς τα χρήματα που θα δώσει η ΦΙΦΑ θα μοιραστούν στις ομάδες που είχαν τον κάθε ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τους την τελευταία διετία. Ο Σιεού είναι στην Ανόρθωση αυτά τα δυο χρόνια επομένως δεν θα μοιραστεί με κανέναν τα χρήματα και θα επωφεληθεί 100% η ίδια. Πόσα θα είναι όμως τα χρήματα αυτά;

Σύμφωνα με όσα απέστειλε η ΦΙΦΑ και έχει ενημερώσει και επίσημα, για κάθε μέρα που ο Σιεού θα απασχολείται με την εθνική Νιγηρίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Ανόρθωση θα βάζει στο ταμείο της 7.190 ευρώ. Εκτιμάται ότι η Νιγηρία θα αρχίσει περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα την προετοιμασία της με κάποια φιλικά, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά θα βρίσκεται με την αποστολή για περίπου 25 ημέρες.

Το συνολικό κέρδος της Ανόρθωσης μόνο από την παρουσία του Σιεού στο Μουντιάλ θα είναι 180.000 ευρώ! Αν μάλιστα η Νιγηρία κάνει την έκπληξη και περάσει από τη φάση των ομίλων, εννοείται πως το ποσό θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Σίγουρα, όπως και να έχει, θα αποτελέσουν σημαντική οικονομική ανάσα τα χρήματα που θα έρθουν λόγω του Σιεού και αυτή η εξέλιξη μόνο χαμόγελα έχει σκορπίσει στους παράγοντες του συλλόγου.

Είναι ένα «hot» όνομα ο Αμπντουλάι Σιεού και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το καλοκαίρι. Πολλά ακούγονται για πρόταση που έχει δεχθεί η Ανόρθωση για να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο, όμως για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο στα γραφεία του συλλόγου. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να «καίγεται» να πάρει μετεγγραφή τώρα, όμως η πρόθεσή του να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι δεδομένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ