aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό τα αζήτητα με Μπαλταζάρ, αρχηγός

Από τα αζήτητα με Μπαλταζάρ, αρχηγός

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Και αρχηγός και ατσαλένιος όπως τον μάθαμε τόσα χρόνια. Για τον Ντόσα Ζούνιορ ο λόγος, ο οποίος διαδέχθηκε στην αρχηγία τον Μάριο Νικολάου. Είναι η δεύτερη φορά στην οποία ένας μη γηγενής ποδοσφαιριστής φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΛ. Σύμπτωση ή όχι, ο μοναδικός ξένος που διετέλεσε αρχηγός στης ΑΕΛ ήταν ο τωρινός προπονητής Ντούσαν Κέρκεζ. Βέβαια ο Ζούνιορ θεωρείται και Κύπριος, αφού αγωνίζεται και στην εθνική μας ομάδα.

Με μια διακοπή όταν πήγε στην Πολωνία και από εκεί στην Τουρκία, έχει συμπληρώσει μια οκταετή θητεία στην ΑΕΛ, έχει στεφθεί πρωταθλητής το 2012 και χαίρει της εκτίμησης του κόσμου. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν φοβερούς και εμβληματικούς αρχηγούς τις τελευταίες δεκαετίες, τους Πανίκο Παπαδόπουλο, Χριστάκη Πόντζιο, Σταύρο Στυλιανού, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Λοΐζο Μαυρουδή, Γιώργο Αναστασίου, Μάριο Ονησιφόρου, Μάκη Σωκράτους, Πανίκο Ορφανίδη, Ρίκκο Χριστοφή και Μάριο Νικολάου. Ποδοσφαιριστές που χρειάζεσαι χρόνο και πολλές σελίδες για να αναλύσεις την προσφορά τους στην ΑΕΛ και στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Από την άμυνα έχει ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ΑΕΛ ο Κέρκεζ και στους Ζούνιορ, Λαφράνς και τους υπόλοιπους στηρίζει πολλά. Πόσο εμπιστεύεται ειδικά τον Ζούνιορ φάνηκε με την πρόσληψη του Βόσνιου στην τεχνική ηγεσία. Εκεί που ήταν στα αζήτητα από τον Μπαλταζάρ (τελούσε υπό σιωπηρή τιμωρία από τον Πορτογάλο), ο Κέρκεζ τον έκανε να νιώσει χρήσιμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ