aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό ρεκόρ σε ρεκόρ ο Έντινσον Καβάνι!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο Έντινσον Καβάνι!

Όταν ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έφευγε από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των «πρωτευουσιάνων», Νασερ Αλ Κελαϊφί, δήλωνε πως η ομάδα έχει στις τάξεις έναν χαρισματικό σκόρερ, τον Εντινσον Καβάνι… Ο χρόνος πέρασε, η Παρί απέκτησε με το ποσό ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ τον Νεϊμάρ, δαπάνησε επιπλέον 180 εκ. ευρώ για τον Κιλιάν Μπαπέ και ο Ουρουγουανός στράικερ, φροντίζει να επιβεβαιώνει και να δικαιώνει τον εργοδότη του.

Όταν -για παράδειγμα- ο Μπαπέ δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά, όπως στον αγώνα με τη Νις, όταν ο Νεϊμάρ είναι τραυματίας, όπως προχθές κόντρα στην Ανζέ, ο Καβάνι είναι εκεί για να σκοράρει κατά βούληση και κατά ριπάς. Ο Ουρουγουανός άσος, πέτυχε από δύο γκολ στους προαναφερθέντες αγώνες, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 101 τέρματα στο σαμπιονά και να γίνει ο -μόλις- πέμπτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος, που «σπάει το φράγμα» των 100 γκολ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ειδικότερα μετά από 144 αναμετρήσεις.

Παράλληλα, ο Καβάνι βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα «παραγωγικότητας ανά μέσο όρο αγώνα» με 0,7 τέρματα και πίσω από τον Ιμπραϊμοβιτς (0,93), τον Φαλκάο (0,78) και τον Μπιάνκι (0,75). Επίσης, έχοντας στο ενεργητικό του τα 102 γκολ «κληρονομιάς» από τη θητεία του στο καμπιονάτο με Παλέρμο και Νάπολι, ο Καβάνι, έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας, που ξεπερνά τα 100 τέρματα σε δύο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου». Μαζί του σ΄ αυτή την άτυπη κατάταξη, βρίσκονται ο Ιμπραϊμοβιτς (Ιταλία και Γαλλία) και ο Ιγκουαϊν (Ισπανία και Ιταλία).

Επίσης, με τα 13 γκολ και τις δύο ασίστ, μέχρι σήμερα στο σαμπιονά, ο Καβάνι είναι ο δεύτερος παραγωγικότερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο, που μετρά 14 γκολ κι έξι ασίστ. Παρόλα αυτά, ο Ουρουγουανός άσος, δεν …πολυασχολείται με τα ρεκόρ και παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος στους στόχους του: «Δεν σκέπτομαι τα ρεκόρ. Το σημαντικότερο είναι να νικά η ομάδα. Δεν παίζω ποδόσφαιρο για να γίνω θρύλος, αλλά για την ευχαρίστηση και το πάθος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ