aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό πεντάρες σε τεσσάρα θα... πετάει εντός έδρας η Ντόρτμουντ! (vid)

Από πεντάρες σε τεσσάρα θα… πετάει εντός έδρας η Ντόρτμουντ! (vid)

Δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους στο «Signal Iduna Park» η Ντόρτμουντ! Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ έκανε… φύλλο και φτερό την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-0), πετυχαίνοντας ακόμη μία ευρεία επικράτηση μετά τις εντός έδρας πεντάρες κόντρα σε Φορτούνα Ντίσελντορφ, Κολωνία και Ουνιόν Βερολίνου.

Την ίδια ώρα, με αυτό το αποτέλεσμα οι Βεστφαλοί… έσβησαν την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Λεβερκούζεν, ενώ η Άιντραχτ υπέστη την πρώτη της ήττα μέσα στο 2020, μένοντας μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ είχαν κατακλείσει το «Signal Iduna Park» και σε ένα ακόμη παιχνίδι, φρόντισαν να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα… φτιάχνοντας τους παίκτες τους. Και πώς γίνεται να μην πάρουν ώθηση και ψυχολογία οι Βεστφαλοί όταν μπαίνουν στο γήπεδο και αντικρίζουν στο «κίτρινο τείχος» ένα μυθικό κορεό σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και όπως συνηθίζεται στο «Signal Iduna Park» το γήπεδο… έγερνε! Τρομερή πίεση, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία φάσεων, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν στο μισό γήπεδο και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση. Θέλησαν να βγάλουν το ημίχρονο με μηδέν παθητικό αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού ο Χακίμι έσπασε στον Πίστσεκ και αυτός με διαγώνιο σουτ με το αριστερό από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ στο 33ο λεπτό.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την Ντόρτμουντ να… χτυπάει με το ξεκίνημα της επανάληψης όταν ο Βίτσελ άνοιξε στα δύο την αντίπαλη άμυνα, με τον Σάντσο να συγκλείνει από τα αριστερά, να ρίχνει έναν αντίπαλο στο χορτάρι και να πλασάρει υποδειγματικά για το 2-0 στο 49’.

Πριν καν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι είχε συμβεί… μάζεψαν και τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους, με τον Χακίμι να σερβίρει ακόμη ένα τέρμα, αυτή τη φορά στον Χάαλαντ που βρήκε το 8ο τέρμα του σε 5 αγώνες με τη φανέλα της Μπορούσια. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ράφαελ Γκερέιρο με ωραίο «ξερό» σουτ στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Κάπως έτσι, η Ντόρτμουντ έπιασε την Λειψία στη δεύτερη θέση και μείωσε από την πρώτη Μπάγερν στον πόντο, έχοντας ένα ματς περισσότερο ενώ την ίδια ώρα έχει σκοράρει 40 γκολ σε 10 εντός έδρας αναμετρήσεις ή αλλιώς 4 γκολ μέσο όρο ανά ματς…

Συνοπτικά η 22η αγωνιστική:

Παρασκευή 14/2
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0 (33’ Πίστσεκ, 49’ Σάντσο, 54’ Χάαλαντ, 74’ Γκερέιρο)

Σάββατο 15/2
Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)
Πάντερμπορν-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 16/2
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Μάιντς-Σάλκε (19:00)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Παρασκευή 21/2
Μπάγερν Μονάσχου-Πάντερμπορν

Σάββατο 22/2
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Σάλκε-Λειψία

Κυριακή 23/2
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ