aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό μηχανής... Καλάθης λύτρωσε τον Εξάστερο! (vid)

Από μηχανής… Καλάθης λύτρωσε τον Εξάστερο! (vid)

Έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, αλλά μηδένα προ του… Καλάθη μακάριζε! Με τρομερό buzzer beater του πράσινου ηγέτη, μετά από coast to coast, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποφύγει το σοκ και να επικρατήσει 94-93της Ζαλγκίρις στην παράταση! Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τον Εξάστερο στο 13-7 και προχωρά… ακμαίος προς το πλεονέκτημα έδρας, την ώρα που η μαχητική ομάδα του Σάρας υποχώρησε στο 12-8.

Απίστευτο καρδιοχτύπι για την ελληνική ομάδα που αν και προηγήθηκε μέχρι και με 20 πόντους (43-23), στη συνέχεια… σταμάτησε να παίζει μπάσκετ και επέτρεψε στους Λιθουανούς όχι μόνο να ξαναμπούν στο ματς, αλλά και να φτάσουν μια… ανάσα από το διπλό.

Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όμως, τα μεγάλα σουτ του Ρίβερς και η «χρυσή» άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα (για την οποία διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι φιλοξενούμενοι) έδωσαν το… φιλί της ζωής στους παίκτες του Πασκουάλ, που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και να στείλουν το ματς στην παράταση (83-83). Εκεί η κατάσταση έδειξε να στραβώνει ξανά (με τη Ζαλγκίρις να προηγείται 83-90), αλλά η λυσσασμένη άμυνα των γηπεδούχων, ο κομβικός Γκιστ και το μυθικό καλάθι του Καλάθη σε «νεκρό χρόνο» (που απάντησε στο μεγάλο σουτ του Πάνγκος 4.7” πριν τη λήξη), έφεραν τα πάνω-κάτω και λύτρωσαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης σταμάτησε στους 14 πόντους (3/13 σουτ), ενώ είχε 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ άλλους τόσους πόντους έβαλαν οι Λεκαβίτσιους (βοήθησε στο να γυρίσει το ματς) και Ντένμον (σίγησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο). 12 πόντους σημείωσε ο Γκιστ που… ξύπνησε την κατάλληλη στιγμή, 11 ο Βουγιούκας, μόλις 2 προσπάθειες για σουτ πήρε ο Σίνγκλετον.

Από πλευράς ηττημένων, το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Καβαλιάουσκας με 21 πόντους (επιβεβαίωσε την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο «5»), 14 με 8 ασίστ είχε ο Πάνγκος που αν και σε… πρώτο χρόνο είχε εξουδετερωθεί, στη συνέχεια «οργίασε», ενώ 17 πόντους σημείωσε ο Γουάιτ που ήταν εξαιρετικός.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-37, 59-58, 83-83 (κ.α.). 94-93 (παρ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ