aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό… ημίχρονο στον τελικό του Κυπέλλου η Λεβερκούζεν

Από… ημίχρονο στον τελικό του Κυπέλλου η Λεβερκούζεν

Όνειρο ήταν και… πάει για την Ζααρμπρίκεν η συμμετοχή στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Γερμανίας, μετά τη σημερινή της ήττα με 3-0 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, στον πρώτο ημιτελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.

Η μακροχρόνια αποχή από τη δράση, σε συνδυασμό με την διαφορά κλάσης έγιναν αντιληπτές από το… πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, με την ομάδα τέταρτης κατηγορίας να αρκείται σε ρόλο «κομπάρσου».

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν μόλις στο 11’, με τον Ντεμιρμπάι να «σερβίρει» στον Ντιαμπί, ο οποίος πέτυχε το 0-1 με βολέ από τα πέντε μέτρα, σκοράροντας σε δεύτερο σερί ματς Κυπέλλου!

Ενώ στο 19ο λεπτό και με τον Ντεμιρμπάι να έχει ξανά συμμετοχή στη φάση, η Λεβερκούζεν έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, αυτή την φορά με σκόρερ τον Αλάριο, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία των Τσάιτς και Μπατς και έφτασε τα τρία γκολ στη διοργάνωση…

Η Ζααρμπρίκεν έδειξε ανήμπορη να απειλήσει, η Μπάγερ έφτασε να έχει κατοχή μπάλας ακόμα και… 80%, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, με τον Παουλίνιο να μην το πετυχαίνει, ούτε στο 28’, ούτε στο 38’, αλλά ούτε και στο 39ο λεπτό.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είδαν τον Μπέντερ να κινδυνεύει να σκοράρει στην δική του εστία, με τον Χραντέτσκι να αποσοβεί ωστόσο το 1-2, μόλις στο 47’. Μάλιστα, είχαν μια ακόμα καλή προσπάθεια, με το σουτ του Μπαριλα, στο 58’.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» οριστικά την υπόθεση πρόκριση, με τον Μπελαράμπι να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα μετά το γύρισμα -ποιού άλλου;- του Ντεμιρμπάι, για το 0-3…

Ακολούθησαν δύο καλές φάσεις, από μία για κάθε ομάδα, όμως ο Γκόλεϊ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά για το 1-3 στο 66’, ενώ ο Μπατς έδιωξε την μπάλα σε προσπάθεια του… μοιραίου Παουλίνιο, που απέτυχε ξανά να σκοράρει και να κάνει το 0-4, στο 77ο λεπτό.

Με τη Λεβερκούζεν να κερδίζει τελικά με 3-0 μέσα στο «Χέρμαν Νόιμπεργκερ Στάντιον» και να περιμένει τον αυριανό ημιτελικό ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για να μάθει τον αντίπαλο της στο παιχνίδι της 4ης Ιουλίου, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Τρίτη (09/06)
Ζααρμπρίκεν-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-3 (11’ Ντιαμπί, 19’ Αλάριο, 58’ Μπελαράμπι)

Τετάρτη (10/06)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ