aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό εκεί που σταμάτησε...

Από εκεί που σταμάτησε…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων θέλει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε την περασμένη Δευτέρα, όταν με εξαιρετική απόδοση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Εθνικό να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Τον ίδιο στόχο έχει και το απόγευμα με αντίπαλο την Πάφος FC. Θέλει να κερδίσει άλλους τρεις βαθμούς που θα τον διατηρήσουν κοντά στους πρωτοπόρους, πείθοντας σε άλλο ένα παιχνίδι πως ούτε για αστείο δεν μπορεί να συμβιβαστεί στην έδρα του με οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Χρειάζεται όμως σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό, γιατί πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ ή καθαρίζοντας νωρίς το παιχνίδι, αυτόματα θα είναι σε θέση να κάνει  και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας, όπου τον περιμένει το αδιάφορο, αλλά πριμοδοτούμενο (από την ΟΥΕΦΑ) παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ με την Έβερτον στο ΓΣΠ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο με κάρτες Σατσέτι και στον τραυματία Μαγκλίτσα. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Κύπριου τεχνικού, με τις επιλογές να είναι αυξημένες. Ο Παπουλής πήγε καλά με τον Εθνικό, είναι όμως πιθανόν να μην ξεκινήσει για να επανέλθει με απόλυτα ομαλό τρόπο στα γνωστά του επίπεδα. Άλλωστε, υπάρχουν επιλογές (Σαρδινέρο, Γιάκολιτς, Χατζηβασίλης). Στη μεσαία γραμμή, στη θέση του Σατσέτι δίπλα από τoν Άλεφ, θα δούμε έναν εκ των Άλαν, Σπόλιαριτς.

Το θετικό είναι πως υπάρχουν επιλογές και ο Απόλλων, με άλλη μία νίκη θα αποδείξει πως συνεχίζει την καταδίωξή του και με τα παιχνίδια που υπολείπονται (τρία λιγότερα από ΑΕΚ, Ανόρθωση) θα μπορέσει να πλησιάσει στην κορυφή. Η νίκη και η καλή εμφάνιση θα είναι το καλύτερο, όχι μόνο γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τους Άγγλους, αλλά και γιατί στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια. Και θέλει να πάει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο επόμενο ντέρμπι. Οι κυανόλευκοι είναι το ακλόνητο φαβορί σήμερα. Θα επιδιώξουν να φτάσουν και σε καλή εμφάνιση, η οποία θα ικανοποιήσει τον κόσμο.

Βάλε, Ρομπέρζ και στη μέση Σατσέτι

Ο Εστέβαν Σατσέτι θα απουσιάσει για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ήταν παρών σε όλους τους αγώνες, όμως λόγω καρτών θα σπάσει το σερί του. Έχασε μόνο 23 λεπτά όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα (5-0). Αυτοί που δεν έχουν χάσει λεπτό είναι ο Μπρούνο Βάλε και ο Βαλεντίν Ρομπέρζ.

Έχουν αγωνιστεί και στα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οπότε δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως ο Σωφρόνης Αυγουστή ξεκινά την ενδεκάδα από τους τρεις πιο πάνω ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για σταθερές μονάδες. Όσο και να λέμε πως ο Απόλλων διαθέτει πλήρες ρόστερ, κάποιοι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν γιατί η παρουσία τους παρέχει ασφάλεια στους συμπαίκτες τους. Η προσωπικότητά τους δίνει ώθηση και παραλλήλως καθιστούν την αμυντική θωράκιση δυσκολοκατάβλητη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ